Anställde du en vän eller en icke-professionell fotograf för att fotografera ditt bröllop och ångrade det?

Hoo pojke. Först anställde jag, nu professionell bröllopsfotograf, min ARBETSTAGARE, ägaren till den fotostudio som jag praktiserade vid den tiden, för att göra mitt bröllop den sommaren. Ungefär halvvägs genom min praktik kom hon ut och sa att hon kämpade med ekonomin och jag tänkte (som ett ungt, naivt college-barn) skulle jag skära henne en liten paus. Min lönecheck var redan några veckor försenad och det var inte min huvudsakliga inkomstkälla. Jag hade gjort en affär för henne för att skjuta mitt bröllop istället för att ge mig en lönecheck, som bara kostade hennes tid. Jag hade också erbjudit mig att göra min egen redigering för att spara mer tid (kom ihåg, ungt, naivt collegeunge som ville stanna på sin arbetsgivares goda sida). Hon instämde och sa att det tog ett uns av stress från hennes axlar.

DAG. AV. 11, ceremoni klockan 2, smsade hon mig och sa att hon inte kunde klara det, något kom upp. Det var sista gången jag hörde från henne. Det visar sig att hon skickade mitt praktikantpapper och hoppade över staden och lämnade förmodligen cirka 30 brudar och cirka 10 fotografer och DJs höga och torra för att räkna ut klustret hon lämnade oss. Oj, jag börjar på en annan historia nu ...

En av mina brudtärnor sa att hon kände till ett barn hon gick på college med som var minoritet inom fotografering. Att vara middag nu och fortfarande vill att någon ska skjuta om möjligt:

"Okej bra. Se om han kan göra det. ”

"Han har inte en pro-kamera som din."

”Okej, så länge det inte är ett point n-skott. Men fan, han kan använda min om han vill. ”

Han dyker upp, bestämmer sig för att använda min kamera och mitt kort, jag ger honom en grundläggande kraschkurs om hur man ska fotografera ett bröllop och iväg. Bröllop går ok. Han tar en matbit i receptionen och åker hem.

Kom tillbaka från smekmånaden och pmug i kortet för att starta redigeringen ... Vissa foton var ok. Resten? Förfärlig. Det visar sig att han bara satte allt på Auto och följde med det. Hur fick det här barnet en examen? Endast bra bilder jag fick var från en familjevän som slog en rebell. Jag tror att tre bilder från mitt bröllop kan hittas på sociala medier.

Om du anställer en familjevän (fan, vilken fotograf som helst), leta efter eller be om att se deras andra verk först. Snälla du.

Lämna en kommentar