Använder hobbyfotografer fortfarande Flickr? Om inte, vilken webbplats använder de?

Jag är hobbyist och jag använder Flickr. Inte som ett galleri utan som en total JPG-säkerhetskopia av alla mina bilder. Det finns saker där som länge har försvunnit från mina hårddiskar. Jag betalar för PRO så jag har obegränsat lagringsutrymme, men vid 226 (och ett halvt) tusen foton har jag fortfarande inte klarat 1 TB-märket som gratisanvändare får (jag är på 59% av 1 TB). Jag har ett 500px-konto men har bara några favoritbilder där. De uppmuntrar inte mindre än perfektion vid 500PX. Och uppenbarligen är Instagram för låg upplösning för all seriös fotolagring.

För alla foton som når min telefon (till exempel foton som wi-fi in från min DSLR, eller tar med telefonen eller laddar ner från någon annanstans) säkerhetskopierar jag med Flickr och Amazon (ingår gratis med Amazon Prime som också inkluderar Amazon TV, Filmer och musik) och Google (gratis) och iCloud (jag betalar för extra lagringsutrymme).

Jag hoppas nu att Verizon äger Yahoo! innehav är Flickr-framtiden lite mer stabil. Om det finns tecken på att Flickr håller på att vika, måste jag ladda ner mina arkiv och lagra dem någon annanstans.

Lämna en kommentar