Använder professionella fotografer sökaren eller LCD-skärmen när de fotograferar med sina DSLR: er?

Jag antar att jag åker dit. LCD. Jag är dock inte en professionell fotograf.

Mina sista kameror var 35 mm film. Nu har jag en Canon T2i. Min vanliga stil (80%) är med ett stativ så jag har tid att röra med inställningar och ta många bilder och prova saker. Jag använder (nästan) alltid manuellt läge.

Jag är i början av 40-talet och har fått börja bära läsglasögon och att bara kika in i sökaren fick mig inte skarpa bilder. LCD-skärmen avslöjade inte fokusproblemen. Att kika in i sökaren var klumpig med de här nya glasartiklarna i mitt ansikte.

Det var då jag upptäckte att jag kunde zooma in på LCD-skärmen 10x och fokusera på en kant eller något och sedan zooma tillbaka till normal vy. Jag måste ganska mycket göra detta för att säkerställa god skärpa.

Om jag gör andra fotograferingar som live-action-panoreringbilar vid en bilracing, använder jag LCD-zoommetoden för att fokusera på något som en strimma på banan eller en gummiklump i skjutzonen för att få avståndet rätt och sedan använda sökaren för att spåra rörliga bilar som tittar in i sökaren från ca 1 tum bort och lämna LCD-skärmen.

Precis som att fotografera RAW för förmågan att justera vitbalansen och exponeringen tenderar jag att se processen som en digital övning och inte från en film / traditionell fotografs inställning där kompositionen är liv eller död avgörande. Jag är ok med lite slop eftersom jag ska gå in i Photoshop och justera och göra massor av grödor. För mig är bilden en mycket viktig del av processen, men bara en del av processen eftersom efterproduktionen är en så stor del av den.

Jag är inte 100% säker på att jag kunde ta tillförlitligt anständiga bilder med bara sökaren just nu.

@Nick Lewis - bra uppmaning till histogrammen. Jag borde verkligen använda den funktionen mer.

Lämna en kommentar