Är bilder som laddas upp till Google Foto privata eller kan andra komma åt dem?

Google vill säkerhetskopiera dina foton och videor så att du inte behöver oroa dig för att förlora alla dina media.

Att välja rätt sekretessinställningar är dock lika viktigt som att lagra en annan uppsättning filer. Som de flesta sociala mediasidor ger Google dig möjlighet att dela foton offentligt eller med utvalda vänner.

Här är vad du behöver veta om att lagra dina media på Googles flera plattformar:

1. Google Plus: Dela med vänkretsar eller gemenskapen
Så här kan du skapa en ny cirkel att dela foton med:

  • Välj din profilbild längst upp till höger i din webbläsare.
  • Klicka sedan på Google+ Profillänk under din bild.
  • När du är på din profilsida klickar du på länken Personer i den vänstra kolumnen.
  • Skapa en ny cirkel och ge den namnet.

För att fylla i dina cirklar, sök bara efter personer i sökrutan högst upp på din sida. Gå till deras profilsida och följ dem. Därefter klickar du på "följande" för att lägga till dem i någon av dina cirklar. Om du fortfarande är orolig för att ditt foto kan delas på nytt med läskiga främlingar, gå till "Inställningar på din Google Plus-profilsida och bläddra ner till avsnittet" Foton och videor som delas på Google Plus ". Där kan du avmarkera inställningen som låter andra ladda ner dina Google Plus-foton och videor.

2. Google Foto: För säkerhetskopiering eller delning av dina foton

Foton på Google Foto är privata som standard såvida du inte delar dem eller taggar personer i ditt foto. För att dela ett foto på Google Foto på en Android, tryck på fotot och klicka på ikonen längst ned till vänster som ser ut som en oavslutad triangel. Du kan se de foton du har delat med andra genom att klicka på ikonen Album i den vänstra kolumnen för skrivbordet. Du kan också klicka på ikonen för hamburgarinställningar i sökrutan för att se delade foton.

Google Foton kan också hjälpa dig att spara utrymme på din mobiltelefon via funktionen Säkerhetskopiering och synkronisering. Som standard laddas foton på Google upp privat till det Gmail-konto som är länkat till Foton. Du kan säkerhetskopiera foton individuellt genom att klicka på molnikonen på dina foton eller säkerhetskopiera automatiskt genom att gå till inställningar och aktivera Säkerhetskopiering och synkronisering. Om dina foton inte har säkerhetskopierats ännu, visar de en molnikon med en snedstreck genom den.

3. Google Drive: Som Google Foto, men mer affärsinriktad

Foton som lagras på Google Foto kan också nås på Google Drive. För att göra detta, navigera till Google Driveoch klicka sedan på länken Google Foto i den vänstra kolumnen för stationära datorer. För smarttelefonanvändare klickar du på hamburgarikonen längst upp till vänster och navigerar till Google Foto för att se de säkerhetskopierade bilderna. Google tillhandahåller steg-för-steg-instruktioner för ändra delningsinställningar för filer på Google Drive

Lämna en kommentar