Är billiga förlängningsrör okej för makrofotografering?

Jag var bara spelar med mina billiga förlängningsrör för några minuter sedan och tar bilder av min kniv av alla saker.

När jag var klar tog jag upp min telefon och din fråga dyker upp. Så roligt.

Hur som helst, jag ska inte säga att dessa är riktigt billiga ($ 119) och de är inte dina vanliga rör. Dessa är för mikro-fyra tredjedelar och de tillåter också autofokus. Troligtvis skulle du skjuta i manuell och kanske fokusstapling, men det är trevligt att ha autofokus ändå.

Du hänvisar antagligen till de enkla förlängningsrören som bara är tunnor av metall utan elektriska kontakter, vilket dessa i huvudsak är. (Frågan redigerades med detaljer om ett köp efter att jag svarade).

Jag länkar dem här om någon är intresserad. Jag tycker om dem.

Som vanliga ringar kan du komma väldigt nära. Så nära faktum att om du inte har en längre lins kommer du att blockera ljuset som träffar motivet.

Jag ber om ursäkt för bristen på skärpa, jag höll det här skottet på 1 / 8th en sekund! Bra gammal E-M1 och det är fantastisk stabilisering. Jag lade till lite skärpa i inlägget.

Detta togs med det mindre röret i uppsättningen. Jag kunde ha kommit närmare med det andra röret men det skulle ha varit galet, för jag använde bara 40 mm. Jag skulle ha skurit ögat på bladet och blockerat allt ljus som träffade kniven samtidigt.

Ett försiktighetsord när du använder rör. Jag har ett par billiga rör för min DSLR. De sitter fast ihop och jag kan inte ta isär dem. De har fastnat i flera år. Jag måste doppa dem i något. Jag skulle inte få det billigaste om jag var du. Vanligt billigt är bra 🙂

Men ja, rör är lite svårare att använda än dedikerade makrolinser, men de fungerar bra i en nypa. Tyvärr har jag inga andra exempelbilder att visa dig. Jag lägger upp lite på min blogg när jag får chansen att skjuta något som är värt att lägga upp.

.

Lämna en kommentar