Är det bättre att göra fotografier eller sälja utskrifter för kommission?

Jag instämmer i de flesta tidigare svar. Det finns ingen anledning till att du inte ska göra båda, var bara medveten om att du inte kan sälja utskrifter av en bild som du vill ge uteslutande till en aktiebyrå - det vill säga en bild som kan användas för en uppköp av en klient i ett år eller så i en annons.

Tidigare hade jag några fotografier hos en aktiebyrå och tjänade rimliga pengar över tiden (inte på den nivå som kunde leva vidare). Jag tog dem bort därifrån och lade dem på min egen webbplats när e-handel på webbplatser blev tillgänglig. Jag sålde inget från min egen webbplats.

Det är också svårt att sälja utskrifter i valfri volym - jag har oftast gett upp min kommersiella fotografi och försökt göra det på heltid. I slutändan handlar det inte om den fantastiska fotograferingen och den underbara finishen på utskriften i ramen, det handlar om marknadsföring och att få ditt arbete framför rätt personer vid rätt tidpunkt, och som med allt kommer du att lyckas om du bara Fortsätt att trycka. Lycka till.

Lämna en kommentar