Är det dåligt att jag vill ha ett litet bröllop som inte omfattar min storfamilj?

Absolut inte. Det är DITT bröllop. Människor kommer att vilja inkluderas och de kanske säger det, de vill skylla dig till att göra vad de vill och det är upp till dig att vara trogen mot dig själv och din partner och göra saker på ditt sätt.

Jag gick igenom detta dilemma själv. Jag avbröt mitt engagemang eftersom bröllopssakerna bara var för mycket. Min fästerskapsfamilj är STOR. Om vi ​​bjöd in en kusin måste vi bjuda in de nio andra och deras familjer. Gästlistan växte snabbt till nästan 9 åtminstone. Vi hade inte medel för det stora bröllopet. Min familj är TINY och skulle ha upptagit ett bord. Min MIL fortsatte att "hjälpa" med råd och förslag och idéer och jag kunde inte ta det längre och avbröt engagemanget. Naturligtvis fanns det andra problem med vårt förhållande, men efter att ha tappat min röst om vilken typ av bröllop jag ville stängde mig av det hela. Vad slutade hända? Efter en paus, med sex månaders mellanrum och en återupptagning av vårt förhållande, blev vi förlovade igen. (Vårt första engagemang / förslag var mitt i Wollman Rink i Central Park med båda våra familjer i hemlighet närvarande. Detta gjorde det nästan som att förhållandet tillhörde alla inblandade. Alla hade något att säga. För andra gången var det VÅRT. Vi var på semester och min nu-man föreslog-igen- på morgonen strax efter att jag vaknade, med en ring och ett hjärtkänsligt brev.)

Vårt bröllop var precis vad vi båda ville ha - BARA OSS. Den här gången var vi självsäkra. Naturligtvis försökte människor fortfarande pressa sig in i bröllopet genom att försöka kompromissa med oss ​​("vad sägs om närmaste familj och vänner?" "Vad sägs om mamma, pappa?") Men vi var fasta. BARA OSS. Vi gifte oss i NYC City Hall, men detta är inte att säga att vi hade en tråkig, händelserik dag. Vi bodde på ett fantastiskt hotell kvällen innan, där vi klädde oss och var redo för vårt bröllop. Jag hade en vacker bröllopsklänning, han hade en smoking, vi hade matchande bukett och boutonniere och en fantastisk bröllopsfotograf (hon var också vårt vittne.) Efter att ha sagt "I do" i stadshuset gick vi runt i staden och tog fantastiska bröllopsbilder på Brooklyn Bridge, vid WTC och Battery Park. Efteråt träffade vi vår närmaste familj och närmaste vänner för fler familjebröllopsbilder. Vi gick alla till middag på en fantastisk restaurang där vi reserverade ett privat rum. De gjorde en bröllopsmeny bara för oss! Vi åt utsökt mat, åtnjöt sällskapet och träffade efteråt fler vänner för drinkar och dans på hotellet vi bodde på under vår bröllopsnatt. Det var det bästa möjliga bröllopet jag kunde ha bett om. Jag är så stolt över den dagen, jag är säker på att du kan berätta.

Se till att du har samma stolthetskänslor när du ser tillbaka på din bröllopsdag. Du får göra det en gång. Om det är viktigt för dig, följ ditt hjärta. Vi ruggade definitivt några fjädrar med våra beslut, men alla hade det bra och efteråt hade alla bara bra saker att säga. Vi hade den bästa dagen. Se till att du kan säga detsamma!

Lämna en kommentar