Är det dåligt att lära sig att rita från fotografier?

Nej, men det fungerar medan du lär dig om du inte kan dra av observation. Fotografier snedvrider ofta verkligheten och du måste komma ihåg att om du inte är din egen kopierar du någon annans konst. Detta är ett nej-nej. Det är fel, lika fel som om du försökte förmedla någon annans skrivande som din. Ingen skillnad.

Jag tar ofta många bilder av ett motiv om jag inte kan rita det tillräckligt snabbt. Belysningen ändras så snabbt. Jag använder referensbilder av svåra och flyktiga saker som skulle vara svåra att fånga utan att hänvisa till det från foton. Jag arkiverar dem inom kategorier så att om jag behöver stormmoln för en målning kan jag hänvisa till mina egna foton även på en solig dag.

Sökaren, som många artister skapar med sina händer, hjälper dig att isolera motivet, vilket som nybörjare är till stor hjälp.

Boken du använder är en utmärkt bok för att lära dig rita. Om du läser och gör allt hon föreslår kommer du att bli mycket nöjd med dina framsteg eftersom hon är en underbar ritningslärare. Vem som helst kan lära sig att rita om de arbetar på det precis som vem som helst kan spela piano eller fiol. Du kanske inte är den bästa men du kommer att bli så bra du vill om du lägger in timmar och år.

Lämna en kommentar