Är det en bra karriär att vara fotograf?

Jag älskar ärligt talat att vara fotograf så mycket att det är svårt att begränsa det här svaret till bara en sak.

Och jag tror att varje svar på denna fråga kommer att bero på fotograferingsgenre hänvisas till. Minst kommer det att göra.

Jag tar mycket gatufotografier och skapa en hel del porträttbilder. Och jag måste säga det min favorit del av vad jag gör är att berätta historier om människor genom det visuella som jag fångar.

Jag har alltid haft en passion för berättande genom konst och fånga ögonblicksbilder av andras liv. Och så, på makronivå, tror jag inte att passionen är en biprodukt av att vara fotograf - snarare tror jag att jag gick in i fotografering som en biprodukt av den passionen.

Jag älskar att komma i kontakt med andra människor på gatan, prata med dem, höra utdrag av deras berättelser och sedan ta ögonblicksbilder av dessa ögonblick och producera uttrycksbaserad konst ur det. Jag vet att det här är väldigt berusande, men här är några av mina favoritbitar som kan visa mer vad jag pratar om:

Detta foto är av skolpojkar i landsbygdens Lesotho. Även om vi inte kunde tala samma språk kunde jag säga att de var helt fascinerade av att se en professionell kamera. De fortsatte att posera med olika ansiktsuttryck och rusade sedan över för att titta på varje bild så fort jag tryckte på avtryckaren. Den här var min favoritbit av hela den här filmen. Det var ett ögonblick av intensiv nyfikenhet.

Den här lilla flickan var i en Cebuano marknadsplats i Filippinerna. Denna provisoriska kvast var hennes favoritleksak just nu, och det ville jag fånga. Hon var kär i att vara på kamera och du kan verkligen se att glädjen lyser igenom i hennes ansikte och sätt. Detta var ett ögonblick av salighet och överflöd.

Detta är ett porträtt av en samhällsledare i landsbygdens Swaziland. Hon hade precis avslutat sin berättelse när den här bilden togs. Hon är en kvinna med stark tro som flyttade från sitt bekväma liv i staden till en landsbygd på den torra landsbygden för att starta och leda ett ministerium där, bort från alla och allt hon var van vid. När jag tittade in i hennes ögon såg jag styrka - och det ville jag fånga. Detta var ett ögonblick av anslutning.

Förhoppningsvis att se dessa exempel hjälper dig att visualisera vad jag pratar om när jag säger att det är min favorit att dela historier och att få kontakt med andra!

Lämna en kommentar