Är det fel att Photoshop dina bilder?

Jag redigerar mina foton och tror att det inte är något fel med att använda Photoshop. Till skillnad från många andra användare ser jag inget problem med människor som ändrar sina foton eftersom jag ofta gör detsamma. I stället för att peka fingrar är mitt mål att påminna alla om att plattformar som Instagram och Twitter är former av underhållning och inte bör tas så seriöst.

Det är sant. Jag har gjort solnedgångar mer rosa, min hud mer klar och hav mer blå. Jag har tagit bort människor, distraherande föremål och fula trottoarer från bakgrunden. Jag har också använt det ljusare verktyget för att minska skuggorna i ansiktet.

Så här såg ett foto nyligen ut innan jag publicerade det.

Och här är vad du kan hitta på mitt nuvarande flöde.

Även om jag inte behövde suddiga fläckar, justerade jag kontrasten och lade till mer mättnad för att få det att se mer attraktivt ut och tog också bort onödiga människor från bakgrunden!

Användningen av fotoredigeringsverktyg som Photoshop verkar orsaka den största krångeln, men jag förstår fortfarande inte varför detta anses vara "fel" hos vissa användare. När allt kommer omkring visade en ny studie att de flesta av oss faktiskt inte är bra på att upptäcka Photoshoppade bilder när vi ser dem. I genomsnitt kunde deltagarna identifiera ett digitalt ändrat foto bara 60% av tiden.

Trots vad någon tycker, skäms jag inte över att bli märkt som någon som redigerar sina bilder. Jag tycker om att leka med olika fotofilter helt enkelt för att de är en del av appen. Att ta bort en person eller två från bakgrunden är inte heller en stor sak för mig.

Förutom att göra mina egna rutinredigeringar, försöker jag också riktigt hårt att inte bedöma någon annan som kan ha gjort detsamma för sina bilder. Varför? Eftersom sociala medier är en form av underhållning. Det borde inte tas så seriöst. Att bo i ett desillusionerat samhälle där det sker en förändring mot "naturlig skönhet" och betoning på att avslöja sanningen till varje pris, det är sant att min åsikt inte nödvändigtvis passar formen.

Men om du planerar att skicka ditt foto för någon form av officiell användning som pass eller andra licensansökningar, medicinsk diagnostik, vetenskaplig data, etc, är det fel att Photoshop dina bilder!

Lämna en kommentar