Är det för mycket att ge bröllopsgäster välkomstväskor och bröllopsfavoriter?

För många år sedan tenderade bröllop att vara under 6,000 dollar. Nu försöker brudar tävla med de rika och berömda genom att tillhandahålla alla extravaganser du kan föreställa dig. Ofta leder detta inte till ett bra äktenskap eller förhållande till svärföräldrarna.
Som tidigare evenemangsplanerare har jag lagt på små evenemang, stora evenemang, bröllop och internationella extravagansa som varade en vecka till tio dagar.
Jag har också varit i en kvinnagrupp där en av kvinnorna berättade om perfektionen av hennes bröllop. Hon hade 7 brudtärnor, klänningarna var olika men i samma färg. Hon hade två blommflickor och en ringbarrerare. Dagen var vacker, hennes 12,000.00 650 dollar klänning var vacker, hennes brudgum var vacker och rik, alla brudgummen och vaktmästare var underbara och vänliga. De hade XNUMX gäster i receptionen och allt där var perfekt. Kakan var vacker och utsökt, bandet var utmärkt och kunde spela allt från vilken tid som helst och maten var enastående!
Sedan såg hon helt förvirrad ut och frågade "Varför misslyckades mitt äktenskap?" Jag ville säga "Eftersom du lade för mycket tonvikt på bröllopsdagen och inte tillräckligt med ditt förhållande till brudgummen.", Men jag behöll mig själv eftersom kvinnan uppenbarligen hade ont.
Ändå har jag rekommenderat varje brud jag någonsin har behandlat att göra dagen till en rolig upplevelse och om något skulle gå fel, har du något att prata om resten av ditt liv.
Jag personligen daterade en man i 6 år och tillbringade sedan de närmaste 28 åren med honom men sedan ändrade vi oss. Han blev en kronisk spelare och jag hade problem med depression och sedan blev jag blind. Jag bad honom om skilsmässa eftersom jag ifrågasatte hans spelvanor i två år och han hade alltid ursäkter. Jag lyssnade på radio en dag när ämnet var hur man berättar om din make är en kronisk spelare. Allt han berättade om sitt spelande var precis vad alla kroniska spelare berättar för sina makar.
Han hade under större delen av vårt äktenskap varit så ärlig i allt vi gjorde. Vi betalade våra räkningar varje månad, ibland betalar en av oss och ibland den andra. Ungefär två år innan jag bad om skilsmässan började han berätta för mig att när vi körde över budgeten var det mitt fel. Han kunde dock aldrig tycka bevisa detta. Han berättade att han hade en bok med alla sina spelutgifter som jag kunde titta när som helst. Sedan kom några personer till dörren för att samla in räkningar som inte hade betalats på flera månader. Han fortsatte att lägga olika kort och papper framför mig och sa att det var för sådant och sådant och jag borde skriva på det. Det gjorde jag alltid. Jag trodde att jag inte hade någon anledning att inte tro på honom förrän radiosändningen. Han spelade på helgerna för att lindra stress, då ringde han 4 till 8 gånger för att berätta för mig varför han inte skulle vara hemma när han sa. Jag skulle lägga mig och inte kunna sova, oroande att han skulle somna på väg hem och bli mer och mer orolig. Han vann alltid enligt honom. Han placerade alltid $ 300.00 åt sidan för att spela med nästa helg.
När jag äntligen bad om skilsmässa sa han "Vi har inte råd med det" Jag hade inga fler kreditkort eller kontanter eftersom jag inte kunde köra bil och om vi åkte någonstans skulle han alltid betala. Till slut bad jag hans syster om pengarna för att anställa en advokat. Min terapeut sa till mig att jag inte föreställde mig alla saker som pågick och jag fick lånet från min svägerska på hennes kontor.
Sedan intervjuade jag och anställde en advokat. Hon sa till mig att gå till banken och ta reda på hur mycket pengar vi hade för att spara och kontrollera. Efter att han flyttade hemifrån fick advokaten mig att gå ner till sitt kontor i vårt hem och se vad jag kunde hitta. Inte mycket, han hade rensat ut alla platser vi förvarade finansiella papper och allt jag hittade var en stapel kreditkort som var minst två tum tjocka. Alla de saker jag undertecknade utan att kunna läsa dem skulle så småningom låta mig betala av skulder till över $ 100K bara för min 50% andel. Jag slog fast bältet och hittade en billig plats att bo och betalade av den skulden på fyra år.
Moralen i den här berättelsen är att även om du tror att du vet allt om någon annan, kan du aldrig veta allt för när som helst kan saker och ting förändras i ditt förhållande. Bröllopet kan inte rädda ett förhållande som inte var så känt eller hindra människor från att förändras.
Förändring är det mest konstanta du någonsin kommer att uppleva i livet!
Välkomstväskor är för gäster utanför staden och bör begränsas till dem och det viktigaste i är vägbeskrivning till och från sitt hotell till bröllopet. Platser de kan hitta underhållning på. Telefonnummer att ringa om de behöver något eller någon information. Ge dem inte din; du kommer att vara upptagen. Mors, fars, hembiträde och bästa man skulle vara bra. Syster och bror som känner till planerna skulle också vara till hjälp. Det viktiga är att personen som svarar på telefonen vet detaljerna i bröllopet.
Min syster, en perfektionist, gjorde individuella kakor i bröllopstårtans mönster som favoriter för vår systerdotter. Det bröt hennes rygg och kostade henne en månad ur livet men alla fick en kaka och det var ganska minnesvärt och visade verkligt engagemang. Det fanns ingen som inte riktigt var imponerad av denna gest. Människor pratar fortfarande om det och min systerdotter och hennes man har nu två barn.
Skivkakan brukade vara den tjänst som varje gäst får. Jag tror att det också är vettigt att oavsett tillfälle, om det finns ett blommigt mittstycke, att varje person får ett nummer under sitt fat eller brödplatta och om det matchar numret under mittstycket, får den gästen ta det hem.
Det betyder att ingen kommer att behöva oroa sig för att samla alla mittpunkter och distribuera dem till vem som helst. Det ger också gästerna ett överraskande inslag. Generositet skapar alltid goda känslor även om du inte var vinnaren.
Jag känner till en kvinna som spenderade 17,000 XNUMX dollar. på hennes klänning, en mycket vacker klänning från Frankrike. Hon skulle njuta av sitt eget bröllop och så dansade hon hela natten och slutligen förstörde sin klänning. Tja, på den positiva sidan, det sparar kemtvätt och lagring avgifter. Hon har ingen ånger, hon betalade själv för bröllopet. Maten och allt om mottagningen var underbar men det fanns inga gästfavörer och ingen brydde sig. Bröllopet och mottagningen var roliga. Hon ville spendera alla pengar på klänningen och maten. Hon fick vad hon ville.
Jag har personligen varit på stora och små bröllop som hålls i jättekatedraler eller på stranden, till och med på en som hålls på en klippa. Jag har varit på mottagningar som hölls på Country Clubs, Private Social Clubs, på Wedding Halls knutna till tavernor och hållits i parker. Ingen var bättre än den andra om ditt fokus är på paret som gifter sig. Om de njuter av det kommer du också.
Andra överväganden:
Om bruden gråter är det inte alltid ett gott tecken. Hon kanske vet att anledningen till att hon gifter sig med brudgummen inte är kärlek.
Jag kände en man som inte skulle gifta sig med sin fästman förrän efter att hon hade fått barnet. Han ville se till att de skulle gifta sig av kärlek, inte för att hon var gravid. De hade ett långt äktenskap med många upp- och nedgångar men de räknade ut det för att de älskade varandra och de fick ett par andra barn efter att de gifte sig.
Spendera aldrig mer än du är bekväm att spendera. Om du är obekväm, ändra. Även om du har ditt bröllop i en park och serverar jordnötssmör och gelésmörgåsar med chips och saft, kommer dina gäster att vara glada om du är. Så din far är generad för att han bjöd in sina vänner från jobbet. Din mamma är generad för att hon bjöd in sina sororitetssystrar. Så länge ni är bekväma är det bra. De hade sitt eget bröllop!
Först och formost: Var inte en Bridezilla! De är två personer som är involverade i varje bröllop, oavsett kön. Om du inte kan lyssna på din brudgum; gifta dig inte med honom.
Föräldrar: Föräldrar får inte säga vad som händer med ditt bröllop även om de betalar för det. Var försiktig, kör inte dina föräldrar till BANKRUPTCY. Om dina föräldrar vill säga något eftersom de betalar för det och du inte håller med deras idéer; betala bröllopet själv.
Jag tror att föräldrar som betalar för bröllop är föråldrade. Kanske bör det ändras till Brides Parent's lön för blommor och brudgummens föräldrar betalar för sprit. Par betalar för allt annat.
Bröllopspresenter: Om du känner ett par väl och vill ge dem en present bör du inte behöva en inbjudan. Gåvor bör aldrig innehålla en skyldighet. Precis som bröllopsinbjudningar inte innehåller någon skyldighet att delta eller ge en gåva. Och kostnaden för gåvan bör aldrig ha någon betydelse för bruden och brudgummen, om de inte bara gifter sig för gåvorna.
REGISTRERING: Var inte ett billigt par när det gäller gåvor. Vissa människor behöver billiga alternativ och andra vill ge dig något dyrt. Ingen kommer att tro att du är girig för att registrera dig för de saker du vill eller behöver, men ge oss ett val! Presentgivaren bestämmer hur mycket de ska spendera.
Gäster: Försök inte att överträffa bruden! Lämna din konkurrenskraftiga hemma. Bär inte din bröllopsklänning för att du har den. Klä dig inte för att försöka ses som brudar har tillräckligt att kämpa med. Fel alltid på sidan av underklädsel men klä för tillfället. Svarta t-shirts är inte bra bröllopskläder, såvida du inte bor i en mycket liten stad och inbjudan publicerades i den lokala tidningen för alla som kommer.
Om du vill ha andra förslag eller intressanta idéer för ditt tillfälle, maila mig bara. Utan kostnad.

Lämna en kommentar