Är det laglig körning med ett foto av ditt körkort i stället för körkortet?

Min fru är handikappad och bekämpar nu cancer. Hon kör inte, men har fortfarande ett körkort för identifiering. När jag hämtar hennes mediciner på apoteket, kräver vissa av mina läkemedel mitt och hennes ID. Jag visar mitt körkort för plastkort och ett foto på min mobiltelefon av min frus ID. Detta är acceptabelt.

Eftersom ett foto av ett körkort enkelt fotoshoppas så att det verkar som om någon förare kan ha ett legitimt körkort måste du emellertid ha det faktiska statliga kortet för att kunna presentera för myndigheterna. Det finns en holografisk bild på min som inte är lätt att reproducera. Detta hjälper till att förhindra falska identiteter.

Även då kommer tjänstemannen att ringa in numret på ID för att verifiera att det är äkthet. Det kommer inte att bli bra om du inte ser ut som fotot som finns i databasen. Detta gäller även någon som påstår sig ha "av misstag" lämnat ditt ID hemma. Du måste ange ett namn, födelsedatum och eventuellt adress som returnerar ett giltigt ID och matchande foto.

Lämna en kommentar