Är det möjligt att vara självlärd fotograf?

Jag är en självlärd fotograf och jag låter dig bedöma min framgång om det är möjligt eller inte.

Jag började ta foton 2016 när jag fick en begagnad Canon 400d. Vid den tiden var den här kameran nästan tio år gammal och var inte snygg eller speciell alls. Men det gjorde något mycket viktigt för mig. Det inspirerade mig. Jag har alltid tagit bilder och haft en trevlig upplevelse att ta dem, men jag försökte aldrig ta bra bilder.

Om något intresserade mig skulle jag ta ett foto av det. Jag tillbringade ingen tid på att tänka på bilden eller andra detaljer som inramning, komposition, färger osv. Jag har aldrig ens redigerat ordentligt!

Men den här nya kameran inspirerade mig. Varje gång jag tog ett foto måste jag kopiera det till min dator för att se dem. Jag tror att detta var ett av de största stegen för mig. Varför? Jo, för när du kopierar ett foto till en dator har du plötsligt så många fler alternativ. Jag använde en Mac och den har inbyggd fotoredigeraren ... när jag kopierade bilderna över såg jag alla ändringar jag kunde göra. Detta utmanade mig eftersom det var en helt ny nivå av redigering och fotomanipulation som jag aldrig sett tidigare.

Min pappa lärde mig grunderna i foton, hur man använder horisontlinjer, var man kan beskära dem och andra detaljer som är viktiga för att förbättra dina foton. Efter några månader blir jag säker på kameran och använder alla dess grundläggande funktioner. Detta var det enda hjälp jag någonsin haft direkt från någon när jag lärde mig fotografering.

Jag kommer inte ihåg exakt när, men någonstans där inne började jag skjuta i helt manuellt läge - något jag aldrig kom tillbaka från. Jag började tycka att mina bilder var riktigt bra och jag började dela dem med mina vänner och familj.

Jag tyckte att mina bilder var fantastiska. Var det faktiskt? Inte riktigt. Men även om mina bilder fortfarande inte var bra (jag hade tagit bilder i ungefär 6 månader vid den här tiden) försökte jag aktivt förbättra och jag kände mig ständigt inspirerad att försöka ta bättre bilder.

Min familj och mina vänner stödde mig men de (särskilt en vän ... du vet vem du är!) Skulle också berätta för mig när mina bilder inte var så bra i deras ögon, vad jag skulle ändra och varför.

Hela denna tid tog jag foton och bloggade om mina resor i Sydkorea, det land jag nu bodde i. Under år 2017 tjänade jag tillräckligt med pengar för att uppgradera till en Nikon D7500, en mycket långt överlägsen kamera.

Jag var på intet sätt professionell eller ens framgångsrik, men fotografering hade precis gjort mig tillräckligt med pengar för att uppgradera min kamera. Det kostade ungefär $ 2000. Jag var så stolt!

Snabbspolning fram några månader och jag insåg att jag behövde byta kamera för att bli professionell. Jag älskade D7500 på många sätt, men det var inte kameran för mig. Missförstå mig inte, du kan vara professionell med det, bara jag kunde inte.

Jag sålde den och köpte en Sony A7R2 med det billigaste objektivet jag kunde hitta. Den här kameran inspirerade mig att ta foton och lära mig att förbättra. Om du vill se vad som är möjligt och bli inspirerad rekommenderar jag att du tittar på vad andra fotografer klarar av med samma utrustning som du. Ibland kan det göra dig ledsen att de kan hantera sådana fantastiska bilder, men genom att titta på andra bilder kommer du gradvis att förbättra och lära dig.

Jag gjorde ett mål just nu - titta på en fotograferingsvideo om dagen på YouTube. Om jag ville ta några coola gatufoton skulle jag titta på en video på andra gatufotografer online. Om jag såg en cool effekt och ville lära mig att göra det själv skulle jag titta på en video om den. En video varje dag! Även om du inte kommer ihåg allt kommer du ihåg några.

Jag fortsatte med min blogg och fotograferade för skojs skull. Jag köpte ett stativ på 50 $ och tillsammans med min $ 250-objektiv tog jag några av mina bästa bilder någonsin.

En sak som människor inte berättar om fotografering i den här åldern är att för att lyckas kan man inte bara ta bra bilder. Så många människor gör det redan. Du tar aldrig de bästa bilderna enligt din åsikt, eftersom du nästan alltid tror att det finns någon bättre. Jag kände åtminstone så.

Så sociala medier spelar in. Om du är en liten fotograf som jag, är sociala medier en välsignelse och en förbannelse. Sociala medier gör att du kan dela dina foton med världen ... även med de senaste ändringarna på många plattformar.

Jag hade turen att inse vid denna tidpunkt att fotografering som sig själv aldrig skulle föra mig någonstans. Jag registrerade mig för Audible och köpte en eller två marknadsföringsböcker för sociala medier per månad. Tillsammans med Kindle-böcker såg jag till att gå igenom en bok i sociala medier varje vecka eller så.

Detta lärde mig hur man optimerar sociala medier och hur man kan utnyttja det för att gynna mig. Jag ökade mina sociala följder och nu sitter jag på cirka 2500 Facebook-följare, 5500 Instagram och cirka 10,000 månatliga bloggbesök.

Varför säger jag dig det här? Eftersom sociala medier betyder en publik. Folk började hitta mig och ber om att använda mina foton. Ännu bättre, några av dem bad mig att ta bilder av dem. Människor har börjat be mig att annonsera på mina sociala profiler, och jag klarar mig tillräckligt bra för att jag skulle kunna leva heltid på fotografering.

Min passion är med landskaps- och stadsbildsfotografering, bilder som de ovan och de nedan.

Men affärer för dessa typer av foton är inte bra. Ofta tar jag bilder för turister här i Korea. Ett jobb som jag letade efter via min Facebook-aktivitet.

Så ... har det varit framgångsrikt? Jag skulle inte räkna mig själv som helt framgångsrik än, men jag skulle säga att jag är åtminstone delvis framgångsrik. Jag är helt självlärd. Jag hade lite hjälp från min far i början, men jag har aldrig en gång gjort någon typ av fotograferings kurs eller klass. Åh, förutom YouTube-videor.

För att svara på din fråga. Kan du vara en självlärd fotograf? Ja. Jo det kan du. Det är bara en tidsfråga och tålamod.

Mina foton accepterades nyligen för att visas på Photoville 2018 i Brooklyn också! Det är den största utställningen för foton i NY och jag är så glad att vara där. Efter två års fotografering tror jag att det här är min största framgång.

Om du vill se fler av mina foton eller min blogg har jag mycket mer på Seoulinspirerat eller på min Instagram Ethan Brooke (@seoulinspire) • Foton och videoklipp på Instagram.

Trots vad jag har sagt här vet jag att det inte är lätt att vara fotograf, än mindre självlärd. Om du har några frågor, tveka inte att fråga mig, jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa till. Min email är [email protected] så kontakta mig gärna där.

Slutligen vet jag att allas erfarenhet är skillnad. Det här var helt enkelt mitt eget. Det kan ha varit lättare eller svårare för dig, men det var det som hände mig.

Ledsen för alla stavfel ... Jag är säker på att min telefon gjorde några slumpmässiga stavningskontroller någonstans i denna textvägg. Ledsen för det haha.

Lämna en kommentar