Är det oförskämt att bjuda in människor utan sina partners till ett bröllop?

Chockerande oförskämd, och det har precis hänt min fru, mig själv och min son.

Låt mig försöka förklara vad som hände och den situation det har satt oss alla i, och av allt inkluderar jag också det lyckliga paret.

Min fru har betraktat bruden som en vän i över tio år, min fru och jag har varit ett par under större delen av den perioden och gifte oss i över hälften av den tiden. Under dagarna före barn umgicks vi med bruden för att vara minst en gång i månaden.

Förra månaden kom en bröllopsinbjudan, riktad till bara min fru. Det nämndes inte om mig eller vår son. Först ansåg jag det helt enkelt vad vi engelska termen "" dålig form ". Jag blev förolämpad men det är brudens dag så att du kan lägga ner det till ... Häng på, vad lägger du ner det till? Vänen ogillar mig nog att klippa jag ut? att bestämma att jag är en så trevlig kille och min fru så gammal vän att vi förstår.

Nästa dag anlände ett textmeddelande med en begäran om bekräftelse på att inbjudan hade mottagits. Det förklarade att inbjudan endast var för min fru, hoppades att jag inte var för förolämpad och gjorde en ursäkt för att bröllopslistor skulle vara tuffa.

Så snabbt framåt en månad och vi har: Min fru som inte vill förolämpa bruden genom att avta men känner sig hemskt att gå ensam och känner sig också obekväm med att blåsa pengar på en fin ny outfit när jag sitter hemma. Jag satt här och undrade om jag lyckades förskräckligt förolämpa någon och helt osäker på hur jag ska hantera mamman i alla besvärliga situationer när jag stöter på någon som var inbjuden. För att inte tala om hur vi alla hanterar problemet när jag stöter på det nygifta paret. Det kommer att bli ett roligt ögonblick.

Om någon är intresserad av vad vi bestämde oss för att göra: Min fru åker, min son och jag kommer att stanna hemma för att ha en bra pappa och son dag, leka med bilar, titta på Star Wars dvd-skivor och kanske spendera lite tid på att göra gå och peka pinnar i intressanta snygga hål i marken.

redigera några månader senare: ———————————————-

Jag är ganska chockad över uppmärksamhet är svaret har lockat. Det har varit några kommentarer som antyder att vissa människor kan läsa undertexter i mitt förhållande till min fru och även mina känslor under hela detta bröllop. Jag gör denna redigering för att göra några saker tydligare.

Är min fru och jag konstigt beroende av varandra? : Nej, min fru och jag träffades för många år sedan när vi spelade i separata punkrockband. Jag skulle säga att vi är ganska liberala, vi spenderar tid separat på våra individuella intressen, min fru springer konkurrenskraftigt. Jag tycker att det är tråkigt och bara intressant för stressreducering och viktminskning. Jag spenderar tid på att arbeta på gamla bilar och ibland tävla i motorsport, något hon vänligt tål. Vi spenderar båda medvetet ungefär lika mycket tid ensamma med vår son, det är något vi värnar om och hoppas bygger hans världsbild och personlighet. Vi har båda bra professionella jobb som kan ta isär oss en vecka eller så.

Gråter jag in i mitt vin med upprördhet över hela det här: Nej, inte minst. Irriterad över den situation det har skapat, ja ..

Lämna en kommentar