Är det okej att ta bilder med min smartphone, eller är det meningslöst? Jag vill prova fotografering, men jag har inte råd med en kamera.

Om du besöker Newseum i Washington, DC (mycket rekommenderas) ser du en uppvisning av aktuella Pulitzerprisvinnande fotografier. Bland dem finns de som togs med telefonkameror av professionella fotojournalister. De lämnade där stora långlinserade pro-DSLR och snygg blixtutrustning i påsen och använde sin mindre påträngande smartphone. Det gav dem möjlighet att fånga känslomässiga stunder som inte kunde fångas på något annat sätt. Så om proffs tar Pulitzers vinnare med en smart telefon, ja, du kan använda din telefon som en kamera med tillförsikt.

Dagens telefonkameror förändrar fotografering som vi känner det. Många överträffar kvaliteten på många pek- och skjutkameror med rejäla prislappar och brantare inlärningskurvor. Telefonkameror utmärker sig ännu mer när de används med en bra programvara för fotobearbetning (Photo + kommer att tänka på) vanligtvis tillgänglig för mindre än fem dollar.

Kan du göra bra utskrifter från smarttelefonbilder? ja! Jag har ett tryck på 16 x 20 som jag tog med min smarttelefon förra sommaren och hängde i min studio. De flesta besökare som ser det tror att jag tog det med en professionell DSLR-kamera och dyr lins.

Naturligtvis, som jag ofta berättar för mina elever när de frågar vad som är den bästa kameran att använda, är det bästa du har med dig - ofta din telefon.

Denna tanke har upprepats av proffs överallt. David Hume Kennerly är en fotojournalist som har fångat Vietnamkriget, ”århundradets kamp” mellan Muhammad Ali och Joe Frazier och Gerald Fords presidentskap. Han hade redan vunnit ett Pulitzerpris för sitt arbete innan han fyllde 30 år.

Om ett speciellt skott som han tog med sin telefon påpekade han: ”Mina proffs säger:” Det hade varit så mycket bättre om du använde dina Canon-kameror, ”“ Jag säger, ja, nej, jag skulle inte ha hade min Canon med mig, så den bilden hade aldrig funnits om det inte hade varit för min kameratelefon. Det är skillnaden just där. Och oavsett om det är iPhone eller Henri Cartier-Bresson som bär runt en Leica med en 35 millimeter lins, gäller de grundläggande reglerna [för fotografering]. ”

Jag påminner dem också, som den stora Ansel Adams sa, "Det är inte kameran, det är de tolv tum bakom den som gör ett fantastiskt foto." Så lär dig grunderna för fotografering (de gäller alla på din telefonkamera också) och gå ut och ha kul!

Lämna en kommentar