Är det olagligt om min lärare i hemlighet tar bilder av mig i skolan?

I USA måste jag underteckna en release årligen för att mina barn ska vara på fotografier som kan visas offentligt. Detta betyder årboksfoton, klassfoton, fotografisk halldekor, eventuella extra läroplaner som barnen gör eller utmärkelser som de får som kan läggas på skolans facebook-sida, länswebbplatsen eller lokala nyheter (de har en excellens inom utbildningens veckosegment - mitt barns skola har varit på det två gånger i år för innovativa program som de deltar i) och till och med bilder som läraren kan ta för att skicka hem som en del av en föräldergåva (min sons lärare i tredje klass tog en bild av barnen, tryckt och skickade den hem som semesterkort). Jag vet att det finns ett par barn i skolan som specifikt inte är med på foton och man måste ägna uppmärksamhet åt att de inte ens är i bakgrunden för något offentligt inför.

Men om fotot enbart tas som dokumentation av felaktigt handlande och inte används för publicitet, skulle det troligen falla inom förväntningarna om integritet i ett offentligt utrymme.

Lämna en kommentar