Är det värt det att få en examen i modefotografering?

Det kan vara en bra investering för vissa människor, men jag rekommenderar det i allmänhet inte. Jag har dussintals praktikanter som kommer från olika mode- och fotografiskolor och jag tycker i allmänhet att de inte är förberedda på att lyckas.

För det första, för att vara en framgångsrik fotograf, är du mer som en psykolog eller till och med en tandläkare. Du har en övning med kunder och att skapa dessa relationer är nyckeln till att tjäna pengar och stanna i affärer. Skolorna ignorerar detta helt. Min allra första assistent sa en gång om NYC-fotograferingsprogrammet hon deltog i, att de inte kunde tjäna en dollar om deras liv berodde på det. Jag gick på avhandlingen på ett annat prestigefyllt NYC-program och fann att fakulteten aktivt avskräckt studenterna från alla kommersiella och modeprojekt och drev dem för långt in i konstvärlden med begränsade framtidsutsikter.

För det andra tror jag inte att det verkligen finns 2-4 år med teknisk information att lära sig i skolan. Missförstå mig inte, 16 år innan och jag känner fortfarande att jag lär mig grundläggande belysning ibland. Men jag ser inte att skolan undervisar tillräckligt med praktiskt material. Jag får fyra års fotograferingsstudier som knappt kan sätta upp ett studioljus. Någon de gjorde detta bara 4 gånger på fyra år. Du får denna kunskap som fungerar på set varje dag istället. det är den tekniska kunskapen du behöver.

Att bli FASHION-fotograf har mycket att göra med att finslipa dina kunskaper inom mode. Det räcker att veta hur man ställer in kameran och belysningen. Du måste utveckla din smak. Det är inte lika enkelt som att bestämma om du tycker att modellen ser varm ut. Det finns en gemenskap och trender som du måste förstå och arbeta med. Du måste komma till en marknad som New York och börja skjuta hela tiden. Låt modeller och stylister berätta att du har fel och att det inte ser bra ut. Du kommer att börja få det.

Mitt råd är om du vill få en högskoleexamen, gå sedan till något antingen super användbart (reservplan), super kul (Yay! Jag är på college) eller något riktigt billigt (2 år community college och transfer i staten). College är galet dyrt och ingen bryr sig om din modefotograferingsgrad när du försöker få ett jobb. Som 0% omtänksam. Det handlar om det arbete du producerar. Om du vill hoppa över college (vilket är egen risk), gå direkt till praktikanter med proffs inom modefotografering. Efter 6 månader vet du mer än var fjärde årskurs.

Personligen är jag 16 år inne i min modekarriär i NYC. Går anständigt. Jag har studerat sociologi och filosofi och har en magisterexamen i internationella relationer och jag tycker att det förberedde mig underbart för modefotografering. Det gjorde det efter att ha flyttat till New York och skjutit något skitjobb för att betala hyran.

Lycka till

Lämna en kommentar