Är DSLR-döda nu när spegelfria kameror är framträdande inom fotografering?

Absolut inte. Jag är professionell fotograf och äger ett stort antal kameror. Jag började främst arbeta med Nikon-kameror och använder fortfarande några av dem och förra året lade jag också till Canon- och Sony-kameror och objektiv i mina växlar.

När jag köpte Sony A7III (referensen i spegelfri värld) blev jag förvånad över bildens kvalitet, kamerans lätta vikt med det lilla 28-70 objektivet, det faktum att du ser den slutliga bilden av fotot jämfört till en DSLR där du bara ser genom ett glas och du inte vet om bilden kommer ut över eller under exponerad. Det är när fotot tas som du kan bedöma exponeringen.

Jag hade köpt Sony A7 för video men jag började använda den som fotokamera när jag täckte små evenemang. Det ger minimala växlar att ta med (inte ens bära) och gör fantastiska bilder i svagt ljus (inget kromatiskt ljud). Buller styrs så bra med den här kameran att den slår Nikon och Canon på denna nivå. Så det verkar som om allt är perfekt med denna lilla spegelfria växel.

Men efter att ha använt det ett tag flyttade jag tillbaka till mina DSLR: er. Varför är det så? Det finns i princip två saker som fick mig att behålla Sony för video och inte bilder. Svaret från en DSLR är så mycket bättre än den elektroniska skärmen på Sony (kan det vara i sökaren eller på baksidan). Det är sant att fördröjningsprestanda för Sony är exceptionell men det finns fortfarande en fördröjning och så liten som den är gör det skillnad när man gör foton. När du tittar på en scen och trycker på den här knappen är den lilla förseningen ganska besvärlig ibland frustrerande. Det får dig att missa några snabba åtgärder som en snabb kyss, ett barn som gör en rolig handling, etc ...

Det andra störande problemet är själva skärmen. Definitionen är grundläggande och att titta på bakskärmen eller sökaren är inte trevlig eller lindrande alls. Det är så mycket bättre att titta genom en DSLR-sökare där du tittar på en riktig scen än en scen transkriberad genom en skärm.

Dessa två föremål räckte för att jag kunde använda mig av spegelfri för foton. Det är dock fortfarande ett valfritt verktyg under vissa omständigheter. Jag märkte också att exponeringen inte är särskilt konsekvent, särskilt när man fotograferar på natten och när man introducerar blixt på en scen.

Det är därför jag anser att DSLR fortfarande är det valfria verktyget för professionella fotografer eftersom de uppfyller våra förväntningar och krav på fältet.

Lämna en kommentar