Är du en Nikon D800-fotograf och har framgångsrikt fotograferat förankrat? Vad är din inställning?

D800, USB3-kabel, bärbar dator med USB3 och Adobe Lightroom är inställd i tethered capture-läge. Shooting Raw. Generellt kommer jag att använda nätadaptern för D800 eftersom USB tappar batteriet ganska snabbt.

Det är ganska elastiskt så länge du fäster kabeln i kamerans ände. Jag har en L-formad Arca schweizisk platta och jag binder kamerans ände till L med kardborreband. Kamerans ändkontakt på min är sliten och kommer inte att hålla kontakten med kabelns vikt - YMMV.

Jag föredrar att använda trådlöst via ett Toshiba-kort för allmänt studioarbete (visar klienter på skärmen) men för att göra saker som makrofotografering eller fotobås (med fjärrkontroll) fungerar det bra.

Viktigt att notera; i bunden läge sparar D800 (och andra Nikon-kameror) INTE också på minneskortet - det sparas bara på datorn.

Lämna en kommentar