Är Flickr ett säkert ställe att lagra alla mina foton på? Eller ska jag ha en säkerhetskopia också?

Jag har varit på Flickr i mer än 7 år och har mer än 8,000 bilder (jag visar inte alla offentligt, bara de bättre jag hoppas). Om jag var du skulle jag absolut göra det stoppa vad du gör omedelbart. Jag tänker aldrig någonsin ta bort dina original. Jag tror inte att du kan ha för många säkerhetskopior. Jag har precis köpt en 4TB WB Min bok Stationär extern hårddisk. Det är 4,000,000,000,000 byte. Det borde innehålla cirka 200,000 20 råfiler på XNUMX MB. Min nya fyra terabyte driv kostar $ 95 dollar. Jag kallar det ett fynd

Den nya 4TB externa enheten är en säkerhetskopia till min äldre 2TB externa, som också säkerhetskopieras av en annan 2TB extern (jag behåller inte fotofiler alls på datorn). Så, paranoid mycket? Jag håller med andra: Flickr är för visar dina bilder, inte för att lagra dem. Det finns många andra mycket mer tillförlitliga molnlager. Jag försöker begränsa mina mindre intressanta saker till vänner och familj så att den avslappnade besökaren inte tror att jag bara är en yutzy snap shooter (som jag faktiskt är), men den pix som jag har uppe på Flickr är till och med nedskalad något. De laddas upp snabbare och de behöver inte vara min högsta kvalitet.

Priset på lagring verkar falla för varje dag. Det finns ingen anledning att inte ha åtminstone en komplett uppsättning original. Jag började 2007 och sköt alla jpeg (visste inte bättre och hur som helst var det min första kamera skulle skriva ut). Jag lärde mig avsluta med Photoshop Elements. De första jag gjorde sparade jag ändringarna på originalet, men något varnade mig för att det var en dålig idé. När du har sparat Photoshop-redigeringar (inte Lightroom) på ett original kan du inte gå tillbaka. Photoshop är destruktivt. Om du redigerar måste du arbeta över vad du redan har gjort, plus varje gång du sparar blir det en liten försämring av kvaliteten. På mycket kort tid började jag spara alla mina ursprungliga jpegs orörda i separata mappar. Om jag ville jobba med en gjorde jag ett "spara som." Jag har fortfarande alla mina goda original som går tillbaka till 2007, och ja, ibland går jag tillbaka och gör om några, har bättre kunskaper, bättre utrustning och bättre appar (jag använder nu Lightroom mycket, och det är inte destruktivt också).

Om jag var du skulle jag köpa två externa enheter med hög kapacitet, en master och den andra backup. Jag skulle gå tillbaka till Flickr och rädda alla filer jag har (som kan vara en kunglig smärta men du upplever redan att det finns en risk att Flickr bara kan försvinna en dag). Då skulle jag gärna fortsätta använda Flickr tills vad som helst, säkert med vetskapen om att jag har säkerhetskopierat mina oersättliga fotofiler.

När jag har laddat upp filer från mina kort och verifierat att de är säkra i enheterna raderar jag för övrigt allt på korten och jag alltid gör det endast by formatera korten i kameran. Det är endast säkert sätt att undvika skadade kort och förlorade data i framtiden. När jag gör en första redigering finns det alltid dåliga bilder. Jag tar aldrig bort kameran (använder batteriström, du kan inte se tillräckligt bra, och ibland ser det ut som en klinker). Men vid den första redigeringen letar jag efter de dåliga grejerna och flaggar det för avslag. När jag väl är nöjd med att jag har alla bra grejer, tittar jag ännu en gång på avvisningarna för att vara säker, och sedan tar jag bort dem från skivan och tömmer papperskorgen. Det finns ingen anledning att ha skräp som äter upp lagringsutrymme.

Lämna en kommentar