Är fotografer konstnärer?

Ja. Jag trodde inte det när jag var en idealistisk tonåring, men jag hade fel.

Fotografering kräver samma förmåga att använda ljus och mörker, färg och balans och komposition. Det kräver ett "öga" för de ämnen som kan bära inspelning.

En av skillnaderna mellan fotografering och de så kallade ”fina” konsterna (jag använder citattecken för att jag just sa att fotografering är en konst) är att fotografer ibland har sekunder att avgöra när de ska ta ett skott:

Detta har en lämplig titel Lucky Shot.

Fotografer utvecklar en instinkt för belysning och atmosfär och kan förutsäga om fotografering kommer att vara bra på en viss dag. Jag är visserligen en amatörfotograf, men jag har blivit bra på att bedöma ljus, särskilt på morgonen. Denna speciella morgon klev jag ut ur tältet, tittade på himlen och gick inte utan sprang (efter bästa förmåga) efter min kamera. Det finns ett antal bilder före den här, för solen var ännu inte uppe när jag började.

Tack vare sin utrustning kan fotografen fånga saker när de händer, snarare än att behöva begå en händelse i minnet eller i en skissbok och sedan måla den senare.

Nej sätt skulle jag ligga i snön och rita detta!!!

Fotografering, som dagens Photoshop- och Illustrator-program, kräver verkliga maskiner och förmågan att använda dem. Konstnärer som använder dessa medier hanterar inte penslar med olja eller akvarell; de använder inte färgpennor eller grafit eller pastell: de använder pixlar och exponeringar - och det tar lika mycket skicklighet som att använda traditionella medier. Fotografens pensel är en enhet med en lins: fotografen som konstnär använder linsen för att skapa övertygande och vackra bilder.

Lämna en kommentar