Är fotografiskt minne bevisat eller är det en myt?

Först måste du definiera vad du menar med "fotografiskt minne".

Det finns människor med mycket bra minne, men det betyder inte att det nödvändigtvis är visuellt (som "fotografiskt" antyder), och det betyder inte att de kommer ihåg allt, för evigt mer.

Geni är vanligtvis specifikt (geni som betyder en unik förmåga som vi alla har som lider av person till person, inte ett tillstånd av att vara som lyfter dig över andra), och jag skulle därför resonera att en persons mycket bra minne fungerar annorlunda än en annans mycket bra minne.

Jag kommer ihåg ett fall av någon som tydligen kunde dra städer från minnet.

Han heter Stephen Wiltshire.

Men det kan bara betyda att han har ett mycket gott minne i vissa situationer och för vissa saker, inte ett minne som gör att han kan komma ihåg visuella ögonblicksbilder av allt han har sett från en viss ung ålder, som termen "fotografiskt minne" antyder.


Jag uppmuntrar dig att gå utöver de populära sociala etiketterna och begreppen och utforska vad som faktiskt finns där ute.

Jag gjorde detta med begreppet "talang" för flera år sedan, och jag hittade saker som var min mycket bemyndigande och praktiska, och baserade på hjärnvetenskap och årtionden av forskning.

Det jag lärde mig var mer användbart för mig än den populära, men otydliga och ofta förmakande definitionen av talang som de flesta arbetar med.

Jag känner att det är klokt att vara försiktig med hur du definierar begrepp, för de leder till övertygelser om verklighetens natur, och de kan vara bemyndigande eller förmakande, och vissa övertygelser kan skapa ett falskt tak där du kanske tror att du säger, har begränsad potential i ett område ("endast vissa människor kan vara intelligenta"), när du i verkligheten har enorm potential (vi har alla olika intelligenser - det finns inte bara en typ - var och en användbar under olika omständigheter).

Jag tenderar att luta mig mot bemyndigande övertygelser som leder till att jag blir mer effektiv eller får en bättre upplevelse. Intressant, jag tycker vanligtvis att det som är bemyndigande också bygger på mer exakta förutsättningar. Även om empowerment är en subjektiv upplevelse också och påverkas också av hur du tänker - din tro på - något.

Lämna en kommentar