Är hög ISO användbar för fotografering?

Jag tycker det är användbart. Moderna avancerade fullbildskameror har bra ljudprestanda vid hög iso. En av mina gå-till-metoder är att ta bilder i manuellt läge med bländare och slutartid justerad för konstnärliga överväganden. Min kamera, Nikon D810, har ett levande histogram som jag använder för att övervaka exponeringen. Jag justerar iso tills histogrammet skjuts åt höger utan att klippa höjdpunkter. Jag är villig att gå till iso på 3200 innan jag gör någon annan avvägning.

Under efterbehandling kommer jag initialt att använda Lightroom för brusreducering. Om jag inte är nöjd med resultaten gör jag min råbearbetning av FXO-programvaran och använder Prime-brusreduceringen som gör ett bra jobb med brusreducering utan att mjuka upp bilden.

Lämna en kommentar