Är linskoppling användbar för makrofotografering?

Ja - Objektivkoppling fungerar och kan fungera bra, men det är inte alltid optimalt. Beroende på 50 mm som används kan du få kraftig vinjettering, kromatisk aberration eller vara för nära motivet för att tända den ordentligt.

Normalt görs detta för att spara pengar, så här är ett par andra alternativ.

I allmänhet föreslår jag en anständig akromatisk närbildslins (raynox drc-250, canon 500D etc) eller en begagnad makrolins. Äldre manuella linser är en riktigt bra affär. Använd dem på din 50 mm eller egentligen alla linser den passar på.

Jag har upptäckt att jag inte riktigt kan förlita mig på makrofokusering om jag är på väg. Jag använder ett vitt kort på min blixt för att studsa och sprida ljuset, och istället för att fokusera skulle jag flytta kameran fram och tillbaka manuellt. På grund av detta är dedikerade makrolinser en klass som jag tror att de flesta kan spara pengar på genom att få manuella linser. Även moderna linser som Canon MP-E 65 är manuella. Denna bild togs med en Vivitar 50mm F / 2.8-lins

Lämna en kommentar