Är Photoshop en överdrift om jag vill göra digital ritning?

Allt är en fråga om preferens. Jag har varit designer sedan 2006, när jag var 13, och jag använder Adobe Photoshop eftersom det var min startplattform för alla digitala insatser. Jag är säker på att det finns mer framgång i CorelDraw och MangaStudio för illustrationer och digitala målningar (baserat på vad andra illustratörer har berättat om sina målningshistorier. Jag har faktiskt använt Manga Studio och det är fantastiskt!), Jag föredrar bara Photoshop. För digital digital konst, definitivt Illustrator, helt enkelt. Photoshop skulle vara en mardröm för det.

Innan du gör investeringen, ge GIMP, CorelDraw & Photoshop Trial en kraschkörning och se hur du känner för dem. Bygg en preferens. Bita inte av mig, jag antar att du aldrig har använt Photoshop tidigare i det här svaret. Saken att vara försiktig med Photoshop är dock att det är ett stort program så det kan vara lätt att bli överväldigad först. Mitt råd till alla som använder Photoshop för digital målning ... leka med det. På allvar, gå inte in med ett mästerverk i åtanke. Bara spela med det, och LÄR KORTFÄRGARNA! Åh min gud, de kommer att rädda dig timmar av tråkiga fram och tillbaka. Detta gäller för ALLA adobe-produkter. Det är mycket osannolikt att du kommer att bryta något om du inte medvetet letar efter ett problem att skapa.

Det är inte överdrivet till skillnad från vad en annan person här sa (vi har alla rätt till våra åsikter; att säga att det är överdrivet eftersom Illustrator kan göra samma saker är inte starka skäl att säga att det skulle vara överdrivet för en nybörjare. Ett starkare argument skulle behövas som bekanta med användargränssnittet eller byggnadens preferenser ... och även då handlar det om hur mycket tid de är villiga att investera för att lära sig. Vi har alla varit där). Det kan definitivt vara överväldigande i början, men inte överdrivet. Om något, det är inte ens att lägga något i ER.

Lämna en kommentar