Är Smile India Trust en pålitlig eller äkta icke-statlig organisation? Jag fick ett samtal från dem cirka 10-15 gånger för att bidra med pengar. De delade en nio månader gammal flickas foto också och platsen där hon är antagen. Kan jag lita på dem?

Idag fick jag ett samtal från det här numret och flickan sa att hon heter Shalu och talade mycket bra engelska och förklarade sedan situationen att de behöver donationer för en 1.5 årig baby som är bränd. Jag sa att jag ska försöka och hon frågade hur gillar du din information via WhatsApp eller e-post. Jag sa att whatsapp är bra och inom en sekund efter att jag kopplade bort samtalet fick jag 10–15 meddelanden och bilder av det brända barnet som var hjärtskärande och dessa räkningar från Vinayak sjukhus, kvitton och webbplatsinformation. Tänkte att det var äkta och kan hjälpa en lidande bebis jag donerade 500 rs.

Sedan efter 2–3 minuter ringde hon igen och sa donerade du att jag sa ja & sa hur mycket jag sa 500 & hon sa att barnet behöver en injektion eller något kl 6 så snälla kan du donera mer, då sa jag på grund av covid -19 det är riktigt svårt eftersom jag för närvarande inte jobbar och inte har några inkomster att se fram emot, och hon sa att hon förstår men försök att hantera det före 6. Då blev jag misstänksam och tänkte varför skulle barnet behöva en injektion före 6:5, som om det bara är en halvtimme att gå varför den plötsliga brådskandet. Sedan sa jag att jag skulle försöka hantera om jag kunde men sedan efter 10–XNUMX minuter ringde hon igen och började skicka meddelanden på whatsapp donerade du det igen, bekräfta. Visste bara att något var fel. Sedan efter sökning online snubblade jag här och såg att det var falskt. Jag tror att de ger riktig Smile Trust-webbplatsinformation & gamla medicinska kvitton för barnet som förmodligen är läkt nu. De redigerar också bilder så att det ser ut som det händer nu som att ändra datumet till några dagar tillbaka. Olika namn, olika människor men samma bluff. Pengar som behövs för en operation.

Jag tror att detta är ett nytt bottenvärde för dessa människor, att dra nytta av någons smärta och lura oskyldiga människor för att ge sina pengar genom skuld för att inte hjälpa. Senare lärde jag mig att riktiga icke-statliga organisationer inte ringer så och argumenterar med människor hur mycket de ska donera och verkligen inte meddelar igen och igen att du ska donera mer. Snälla falla inte för det, men det är svårt efter att ha tittat på det brända barnets bilder, men gör din forskning innan du donerar. Be om deras hemsida och ekonomiska register eftersom de flesta icke-statliga organisationer har det på sin webbplats och vissa tar inte ens stora donationer.

Var vaksam.

Lämna en kommentar