Arkivbild: Vad är historien bakom Pexels?Artboard

Merparten av berättelsen om Pexels finns på webben. Jag har också lämnat ett svar tidigare om Pexels på den här webbplatsen. Först och främst förstår jag det inte - inte från en fotograferings synvinkel ändå. Många av bilderna på Pexels webbplats kan tjäna pengar för fotografen som tog dem. Varför ge bort dem gratis, såvida du inte har en annan inkomstkälla eller om du är desperat att se dina fotografier på en webbplats och i slutändan används i media. Det används möjligen - inte definitivt.

En av regissörerna för Pexels är på Linkedin. Det visar sig att han är flygpilot och driver Pexels. Jag svarade på ett av hans inlägg och frågade honom om han skulle fortsätta göra sitt jobb om han var tvungen att göra det gratis - inget svar. Han tror bestämt att fotografer ska ge bort bilder gratis ... Jag vill inte att piloter ska flyga flyg gratis. Jag vill ha någon som är utbildad och som verkligen känner sitt yrke inifrån och ut - detsamma gäller för professionell fotografering.

Jag hoppas att det svarar på din fråga.

Lämna en kommentar