Bär och / eller köper människor fortfarande Zoot Suits?

Som en tonåring som bodde i Los Angeles flyttad av filmen "Zoot Suit" på 80-talet kunde jag omvandla gamla begagnade tvådelade kostymer ganska enkelt till något som liknar en zootdräkt. Tricket var att få en kostym åtminstone några centimeter för stor för mig. Sedan fick jag skräddarsy midjan efter min storlek och "knäppa" fållarna till 13 ", vilket var den minsta öppningen som gjorde att min fot kunde passa igenom den. Detta gav den baggy avsmalnande looken så ofta förknippad med zootdräkten. För jackan letade jag efter stora kavajer och stora axlar och tog lite i midjan för att ge den långa, lätt avsmalnande looken. Jag fick sedan en lång "guld" (egentligen mässing) kedja som slingrade sig hela vägen ner till min fotled. Jag förankrade just detta i midjan och vänster ficka med säkerhetsnålar. Presto! En "zootdräkt" för under $ 50. En acceptabel tröja, hatt och slips var lättare att skaffa.

Med det sagt, om du har pengar kan du idag hitta massor av äkta zootdräkter som tillverkas av moderna skräddare / företag. Din favoritsökmotor bör hitta en hel del alternativ.

Ha så kul!

Lämna en kommentar