Behöver jag en professionell fotograf för att skapa en modellportfölj?

Hej Maria

Originalfråga: Behöver jag en professionell fotograf för att skapa en modellportfölj?

Tack för frågan.

Nu är jag professionell fotograf, jag letar efter flera modellbyråer, inklusive en i Sverige och en i Holland, och jag ska lägga till några försiktighetsåtgärder till vad alla har sagt hittills.

Det allmänna antagandet hittills har baserats på plats (USA) och planerad karriärväg (större byrå).

Men du är från Finland, du är 15 (eller åtminstone var du när du skapade din profil) och eftersom du inte har nämnt ordet "byrå" i din fråga kommer jag att ge dig några alternativa förslag.

Bra byråer (och notera ordet "bra", dvs. de som är värda att gå med i - världsomfattande lista över bra byråer), behöver inte professionellt tagna foton i början, men vill initialt bara se två eller tre bilder - ansikte och full längd - men de borde inte vara selfies eftersom de snedvrider motivet för mycket. En annan respondent säger med rätta att om en byrå tar dig på kommer du att vara ute och göra testinspelningar med toppfolk genom dem.

Det är värt att läsa denna historia, eftersom det illustrerar mycket om modeller i början av sin karriär, och modellen på den sidan är fortfarande 15 och avslutar sina skolprov nästa år innan hon gör en modellkarriär på allvar ... och med rätta ... och har fullt stöd från henne föräldrar. Bra byråer ser inte riktigt seriöst på nya modeller förrän de är 16.

I Europa Modell Mayhem har i stort sett ersatts av Purpleport och Modellkortindex, och jag är medlem i alla tre, men eftersom jag är baserad i Storbritannien är jag egentligen bara aktiv på Purpleport, som fotograf och studioägare. (Jag har i genomsnitt mellan tio och tjugo meddelanden per dag genom Purpleport, en varannan månad genom Model Mayhem och ett eller två per år genom Model-Kartei). I Finland har du ingen större motsvarighet, och jag föreslår att alla tre webbplatserna är värda att överväga när du når 16, även om Purpleport har den överlägset bästa algoritmen och är den snabbast växande.

På grund av EU: s rättigheter kan du resa fritt inom EU-länder, och även om vi i Storbritannien är på väg mot Brexit, och snart, (trots all mediahype och politisk retorik, ja, det kommer verkligen att hända), Jag tror att det är säkert att säga att en bra byrå var som helst i EU eller Storbritannien kommer mer än gärna att ta med varandras medborgare till sina böcker när Brexit kerfuffle har dött. Flickan jag nämnde ovan, Ella, har redan kontaktats av en UK-baserad spejder för New York-byrån Wilhelmina, så att korsa Atlanten är sannolikt inte heller ett problem. Hon har också testats två gånger av en nuvarande Vogue-bidragsfotograf.

Så tillbaka till frågan. Behöver du en professionell fotograf? Och svaret är initialt Nej, inte för allra först några bilder om du siktar direkt på en byrå. Fråga bara någon som vet hur man använder en DSLR, (Vänligen inte en mobiltelefonkamera, det kommer inte att göra dig någon tjänst alls). Någon från den lokala kameraklubben borde ha det bra.

Jag har aldrig debiterat Ella ett öre för de bilder jag hittills har tagit av henne, och jag anställer henne nu för det udda jobbet och betalar henne, vilket allt bidrar till hennes portfölj och erfarenhet. Och jag skulle gärna göra detsamma för dig om du råkar vara i Storbritannien. (Jag vet, det är lite avstånd, eller hur.)

Ha alltid mamma med dig (för i din ålder ska du lagligen vara kaprinerad i en sådan situation) och ta dig tid.

Och Ella? Det här är bara en av bilderna från förra lördagsinspelningen i min studio ...

Barney Douglas

Kommersiell fotograf | Hangleton Lane Studio | Värt

Lämna en kommentar