Behöver jag ta med en present till ett bröllop om jag blev inbjuden i sista minuten?

Först och främst tar du vanligtvis inte en gåva till bröllopet. Du skickar en present direkt till bruden / brudgummen. Att ta med gåvor till bröllop skapar en koordineringsmardröm. Tänk dig om bruden och brudgummen måste samordna transporten av 50 - 100 gåvor (varav en del kan vara mycket stora) tillbaka från deras bröllop. Hur skulle detta fungera? Etiketten är nu att skicka en gåva till bruden och brudgummen.

För det andra får många inte gåvor för bröllop som de faktiskt är inbjudna till. Vid mitt bröllop (ett mycket trevligt, formellt, traditionellt bröllop) fick ungefär 1/3 av gästerna mig inte en gåva. Jag har ingen aning om vem de är. Uppriktigt sagt visste jag aldrig, och jag brydde mig inte riktigt om vem som fick oss en gåva och vem som inte gjorde det.

För det tredje förväntas du absolut inte få en gåva om du inte är den inbjudna. Det är som att fråga om du förväntas få en gåva till din chef på hans / hennes födelsedag. Visst, du kan. Han / hon skulle säga tack. De skulle naturligtvis inte tänka hårt för att göra det. Men det är inte alls standardförfarandet.

Lämna en kommentar