Blir det vanligare att ha bröllopsmottagningar endast för vuxna?

Jag tror att det förmodligen är vanligare under de senaste decennierna att ha bröllop endast för vuxna, främst för att bröllop oftare har blivit höga dollarhändelser som kräver "hög dekoration" och inte har plats för barnstjärnor.

Handlar det om att spara pengar för barnpassning? Barnvakt kostar förmodligen mer; några av de bröllop jag har deltagit i har haft barnpassningstjänster tillgängliga både för ceremonin och mottagningen, främst för småbarn eftersom de helt enkelt inte kan vara stilla länge. Så jag tror att det handlar mer om önskan om inga avbrott.

Jag har också varit på plats att vilja att mitt barn ska uppleva både bröllopsceremonin och mottagningen, oavsett ålder, för det är vackert och en fantastisk inlärningsupplevelse som person. MEN du måste respektera brudens och brudgummens önskemål i detta - ja, det är deras händelse, och de har lagt mycket planering i det. Om de bestämde sig för att investera i och tillhandahålla barnomsorg och har noterat att evenemanget är endast vuxna, skulle det vara respektlöst att prata om deras önskemål i detta. Speciellt eftersom de har mer än tillräckligt med andra påfrestningar att oroa sig för!

Jag tycker att det är lite synd att barn ibland utesluts från dessa händelser; de är stora övergångar och underbara, djupa ritualer i våra liv. Det verkar för mig att det här är de viktigaste sakerna som våra barn får bevittna och vara en del av, även som åskådare. Jag har haft anmärkningsvärt djupa samtal med min son under och efter bröllop och andra viktiga livssedliga ritualer som, tror jag, hjälpte honom att komma överens med allvaret och skönheten i livets övergångar. Enligt min mening skulle det vara synd att ofta sköta våra barn bort från dessa händelser ...

Så nej, jag känner inte att du är ur spel för att bli störd av det, men det förändrar inte det faktum att det är deras bröllop: deras önskningar trumf.
* Kanske be deras tillstånd att smyga in barnen lite? Gilla en dans med farfar / mormor? - Om de säger "Nej!", Säg "OK".

Lämna en kommentar