Enligt din åsikt, vad är det bästa objektivet för landskapsfotografering?

Tja, jag är ingen expert på vilket som är "bäst", för en ödmjuk amatör som jag själv. "Bäst" betyder alltid dyrt. Man tänker på idéerna om Five-linser och sedan en fullbildskamera och ett stativ och all den vikten och all den Lug Factor. Själv skulle jag själv välja en lins och en kamera och arbeta med det och självklart antar jag att du lär dig hantverket och inte är en väl betald professionell. Jag använder en Olympus OM-D EM 5 med en 12–40 mm f-4-lins på. Den brännvidden motsvarar 24–80 mm i Full Frame-tal. Jag ser inte behovet av "Jag" att bära något annat för det jag gör. Du kommer naturligtvis att se saker annorlunda.

Den allmänna idén verkar vara att använda en vidvinkelobjektiv för liggande men den tanken fungerar bara en del av tiden för mig hur som helst eftersom det finns något med "Förgrunden till bakgrundsförhållandet" och där motivet passar in i scenen så det är varför jag tycker att ett zoomobjektiv hjälper till med den delen av kompositionsprocessen snarare än att förlita sig på "primtal" och att skrapa runt när man zoomat med fötterna men till var och en.

När du vill prata om Wide and Best blir det riktigt dyrt ganska snabbt eftersom den ovannämnda linsen som jag använder på min Olympus var långt över en Grand så det kostade mer än kameran. Jag använder också en Canon 6-D som är en fullbildskamera och jag har ett 14–34 f-4-objektiv som kostar en förmögenhet och är tungt och jag tycker att det obalanserar kameran. Ja det är en vacker kombination men det är också mer än tre tusen dollar i utrustning och behöver vanligtvis ett robust stativ.

Fotograf Charlotte Gibbs hänvisar till hennes 70–200 mm "L" -serie Canon-objektiv som hennes landskapsobjektiv men hon fotograferar det hon kallar "Intima landskap". Du kan Google hennes grejer.

För mig personligen försöker jag hitta att något inom en scen som verkligen fångar mitt öga och ja det finns alltid som en skog men det kommer att finnas ett träd som är annorlunda eller en annorlunda "Rock" som får mig att tänka "Vad kan jag göra med det". Det beror på om du kan se ut som en "Artist" och vill skapa en bild längs Arty-linjer eller om du vill ha en otrolig skärpa som bara dyra redskap kan producera. Vill du fotografera bara ett träd eller hela skogen.

Jag har en sak om att vilja leka med en "Fish-Eye" -lins där man kan böja höga byggnader och få horisonten att böja sig och göra alla möjliga galna saker men jag kan också se att idén skulle innebära en hel del lärande om vad som ser tilltalande ut och vad som är jävligt irriterande. Så eftersom de inte är billiga har tanken på att använda ett Fish eye inte hänt än.

Så jag kan inte nämna "fem" linser åt dig men jag tror att en 24–70 mm eller därmed skulle vara ett bra ställe att börja och om du behöver mer zoom så skulle en 70–200 vara det självklara valet och om du behöver att gå bredare kommer det att bero på din budget men en typ av OK typ av lins för en amatör är en Rokinon 13mm Manual Focus Prime som är bra för saker som Night Sky och vissa landskap men eftersom det bara är ett par hundra dollar som gör det OK om du inte använder bredden så mycket och har det bra med den manuella fokusbiten. Ja, det är bara 1/10 priset för Canon 14–34 och du får vad du betalar för i slutet av dagen.

Lämna en kommentar