Får jag dela andras Instagramfoton på min blogg eller webbplats?

Det är bäst att fråga först via e-post, och sedan skulle du ha uttryckt tillstånd. Jag är inte advokat, så jag kan bara spekulera i lagligheten. Jag gissar att Instagram, som Facebook och alla andra sociala medier och alla freebie DIY mallbyggare webbplatser folk flockar till - de äger alla vad du lägger på deras servrar. De äger allt du lägger upp, övervakar allt du gör och skriver, samlar in data om vad du gör eller tittar på eller skriver, säljer det till marknadsföringsföretag som samlar den informationen. Om du skulle skriva en bok på Blogger eller Facebook, skulle dessa företag äga innehållet först och främst. Om du ville publicera en bok baserad på dessa skrifter senare, skulle det vara ett klibbigt område som skulle äga vad - men jag tror inte att det någonsin har hänt än. Men jag gissar att Instagram skulle äga de bilder som publicerats på deras servrar. Det gör du inte och du skulle ta dem från Instagram åtminstone i någon mening. Så din bästa insats för att undvika att trampa på några jätte tår är att ringa eller mejla Instagram (om de skulle svara på den typen av frågor är någons gissning) och / eller be folket om tillstånd via e-post.

Lämna en kommentar