Fastighetsmäklare: Anställer du en fotograf för dina listor eller tar du bilderna själv?

På min marknadsplats är priset på det genomsnittliga hemmet så att anställning av en professionell fotograf kan kosta en betydande del av uppdraget. Det finns flera agenter här som antingen använder proffs alltid eller ibland (om det är en dyr lista), men det finns också några agenter som till synes är lika bra eller nästan lika bra som de professionella fotograferna vars fotografier jag ser presenterades regelbundet. Jag uppskattar att 95% av bilderna på min marknadsplats har tagits av agenter.

Medan vi kan ta bra bilder och ha en bra kamera, skulle jag nästan säkert springa för en professionell om jag var på en marknadsplats som Ian Batras (se hans kommentarer i det här inlägget). Det finns en punkt när det inte är värt om du inte är på Maya Pavezas nivå (se hennes kommentarer) och du verkligen kan skjuta på eller nära nivån för ett proffs.

Medan jag bor i staten Washington besöker jag Bay Area där det genomsnittliga försäljningspriset är 4-6 gånger det jag bor. Jag är förvånad över att det fortfarande finns många agenter med miljoner dollar listor som tar bilder som verkar vara mobiltelefoner.

Som Maya sa har du väldigt lite tid att fånga köparnas uppmärksamhet. Enligt NAR-profilen 2015 för bostadsköpare och bostadsförsäljare var foton den mest värdefulla funktionen på webbplatser när man letade efter bostäder till salu, och webbplatser var den främsta källan till hemmet som köparen hittade. Det verkar vara en bra idé att se till att bilderna räknas eftersom de är den viktigaste marknadsföringsdelen.

Lämna en kommentar