Finns det en inställning som utesluter att videor laddas upp till iCloud Photo Library?

Det korta svaret är Nej.

iCloud Photo Library är en allt-eller-ingenting-typ av synkronisering.

Lösningen på ditt problem beror på vad du försöker uppnå:

  • Överför endast bilder mellan din iPhone och din Mac
  • Spara iCloud-lagringsutrymme

Överför bara bilder från din iPhone till din Mac

Om du vill ha ett sätt att automatiskt överföra foton mellan din iPhone och din Mac eller PC, medan du utesluter videor, måste du:

  1. inaktivera iCloud Photo Library på din iPhone
  2. Aktivera "Min fotoström”På både din iPhone och Foton på din Mac

På din iPhone

  1. Öppna Inställningar
  2. Bläddra ner och tryck på "Foton" (iOS 11) eller "Foton och kamera" (iOS 10 och senare)
  3. Växla iCloud-fotobibliotek AV
  4. Växla Min bildström PÅ

Inaktivera iCloud Photo Library kommer att stoppa synkroniseringsmekanismen mellan din iPhone och alla dina andra enheter via iCloud.

Alla bilder och videor som redan är lagrade på iClouds servrar är säkra, vilket innebär att allt utrymme som används i iCloud inte kommer att släppas heller.

Om du aktiverade “Optimera iPhone-lagring” kan det hända att inte ALLA dina bilder och videor lagras i full upplösning på din iPhone.

I så fall ser du ett meddelande som frågar om du vill ladda ner allt från iCloud Photo Library eller inte.

Beroende på tillgängligt utrymme på din iPhone kanske du inte kan ladda ner allt från iCloud.

På din Mac

  1. Starta foton
  2. Klicka på menyn "Foton" och sedan "Inställningar"
  3. Klicka på fliken "iCloud"
  4. Kryssa för alternativet "Min fotoström"

“My Photostream” är en “push” -tjänst där bilderna som tas på din iPhone kommer att förbli i en virtuell pipeline i upp till 30 dagar.

Inom det tidsfönstret kommer alla andra enheter, där My Photostream är påslagen, fråga iCloud-servern med jämna mellanrum och hämta alla nya bilder i rörledningen.

Observera att My Photostream INTE förbrukar någon iCloud-lagring.

För mer information om My Photo Stream, läs detta:

Sparar iCloud-lagringsutrymme

Om ditt främsta problem är kopplat till mängden iCloud-lagringsutrymme som används av videorna, bör du:

  1. Gör en säkerhetskopia av allt i iCloud Photo Library
    1. Antingen genom att ladda ner allt från iCloud.com/photos
    2. Eller genom att exportera allt från Photos-appen på din Mac
  2. Ta bort alla videor manuellt från iCloud Photo Library via iCloud.com eller appen Foton på din Mac

För att sluta ladda upp videor som tagits på din iPhone automatiskt till iCloud Photo Library måste du inaktivera den på din iPhone.

Observera att kamerarullen säkerhetskopieras som standard via iCloud-säkerhetskopiering när iCloud Photo Library är avaktiverat.

Så du kan hamna i samma situation som tidigare: att ha för mycket iCloud-lagringsutrymme som används av dina videor.

I så fall kan du utesluta kamerarullen från iCloud-säkerhetskopiering.

För att fortfarande ha en säkerhetskopia av alla dina foton och videor kan du:

  • antingen manuellt göra en iTunes-säkerhetskopiering på din dator
  • eller använd Google Photos som erbjuder gratis obegränsat lagringsutrymme

Om du har några frågor, vänligen lämna en kommentar nedan.

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar