Finns det ett artigt sätt att begära kontanter istället för mer traditionella gåvor vid ett bröllop?

Jag tycker att det är alltför vulgärt att be om kontanter som en gåva. Min mans kusin bjöd in oss till hennes bröllop med en freaking dikt som trillade sig igenom branschen att validera denna grova och grova begäran. Jag önskar att jag hade behållit det, det var det mest glädjande och naivt oförskämda jag någonsin sett (jag var ganska nöjd, det är vanligtvis att min familj uppför sig skrämmande så det var vackert att se något så klibbigt och äckligt och avskyvärt komma från hans sida för en förändring!).

Med detta sagt är jag inte emot att ge pengar i present. Bara om jag är en viss närhet till paret som gifter sig (du kan inte bara ge din bästa kompis en osensimentär tapp av anteckningar och på samma sätt kommer jag inte att vilja att tredje kusin Donald gör antaganden om min ekonomi baserat på vad jag känner att jag kan innehålla i ett kallt och bruskt kuvert). Det finns sätt att göra det. Du kan inte ha ett register OCH ha en preferens för pengar - det är det ena eller det andra, du säger absolut ingenting i en inbjudan om det, du nämner det inte i formell korrespondens och du skriver absolut inte en jävla dikt. Du låter din närmaste familj och vänner - de som gästerna troligen ställer frågor om - veta att med tanke på att du och X antagligen har bott tillsammans ett tag och har det mesta av vad ett hem borde ha, skulle du vilja ha dem att råda andra att gåva kontanter - inte säga till gåva kontanter, säg bara att du kanske föredrar kontanter och ger en anledning till det - du vill ha en ordentlig smekmånad, du tänker snart starta en familj, du vill renovera en del av hemmet - så det är inte kontant för kontant skull och säg verkligen INTE att det är att "betala av bröllopet" för, Kristus, som gör att det verkar som att folk betalar för att komma.

I grund och botten kan du komma undan med det om du inte ber direkt om det. Människor bryr sig inte om att ge kontanter i gåva, men de hatar att få berätta det av paret i fråga. När det gäller den ovannämnda fruktansvärda dikten sjönk min respekt för paret bara och min andra hälft och min svärbror satte alla tjugo pund i var och en för att få ett fall vin till dem. Det fanns inget sätt på denna gröna jord att någon av oss skulle ge pengar till någon som gick omkring på ett så motbjudande och hemskt sätt. Ett osentimentalt och tungt fall av mellannivåvin verkar vara min gåva att ge till par som jag tycker är giriga.

Lämna en kommentar