Finns det ett sätt att söka en persons ansikte på Internet?

Inte riktigt.

Du kan, som andra har föreslagit, hitta eller ladda upp ett foto av den personen och sedan göra en bildsökning av den. (I Chrome kan du högerklicka på vilken bild som helst och välja "Sök på Google efter den här bilden.") Jag har ingen inre kunskap om hur Googles bildsökning, men jag tror att det gör mindre ansiktsigenkänning och mer matchning av generiska bildfunktioner. Till exempel, om du har ett foto av en vän som bär en röd turtleneck, förväntar jag mig att du får fler tändstickor på andra som bär röda turtleneckar och inga tändstickor av din vän som bär affärsdräkt.

Dina resultat kan variera och kan förändras över tiden. (Jag hittade just ett foto på mig själv och gjorde en Google-bildsökning på den. De flesta matcherna var av unga blonda kvinnor. Ingen hade solglasögon som inte var solglasögon. Jag sa att det var uppenbart: ingen hade skägg. En liknande Bing-sökning hittade inga resultat alls, inte ens originalfotoet.)

Det andra alternativet är att göra en generisk sökning på någons namn och klicka sedan på länken "bilder". Detta fungerar bra för "Barack Obama". Det fungerar inte bra för "paul sr chisholm." Även med citat visade denna sökning oftast ansikten på andra personer som heter Paul Chisholm. (Det är ett överraskande vanligt namn.) Varning: Det finns väldigt få bilder av mig på Internet.

Hitta några bildsökresultat för "John O'Neil" dig? (De hittar "John P. O'Neill.")

Obligatorisk ansvarsfriskrivning: Jag talar inte för någon sökmotor.

Lämna en kommentar