Förblir mina foton på Google-foton även om jag avinstallerar appen i min telefon?

Tack för A2A.

På iPhone är svaret ja om:

  • antingen aktiverade du "Backup & sync"
    • Meny → Inställningar → Säkerhetskopiering och synkronisering
  • om du säkerhetskopierade alla dina bilder manuellt

Om du ser foton eller videoklipp med ett vitt moln längst ned till höger betyder det att det bara finns på din iPhone och ännu inte har laddats upp till Google Foto.

Så i så fall måste du aktivera "Backup & sync" innan du avinstallerar appen Google Photos.

Observera att de foton och videor som laddas upp till Google Foton kanske inte är exakt som den ursprungliga som gjordes med din iPhone.

Detta händer om du väljer "Hög kvalitet" i inställningsfönstret "Säkerhetskopiering och synkronisering" (se detta Google Photos hjälpartikel).

Därför rekommenderas det att manuellt kopiera alla dina foton och videor till en dator eller extern hårddisk innan du tar bort dem från din iPhone eller innan du raderar din enhet.

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar