Förväntas tips när du använder Uber?

Bare med mig några minuter innan jag ger dig mitt svar. Låt mig ställa in två scenarier åt dig som ett exempel med en kort och en lång resa. Uber och Lyft tar var som helst från 2% till 20%, oftast cirka 35%. Uncle Sam (amerikansk regering) får sin andel, bensin, slitage på vår bil och telefon, reparationer, täta oljebyten, bekvämligheter, åkturer. rengöringsmedel och biltvättar. Så låt oss säga att du tar en 32 min åktur en mil bort och vi kör 5/7 min för att få dig. Vi får inte betalt för upphämtningstiden. Priset för den resan är 12. Ta bort det jag nämnde ovan. Vad gör vi egentligen för den resan? Tror att du förstår poängen. Du bor i NJ och vill åka till en NY-flygplats vi kör 3.45 min 10 miles för att hämta dig och sedan köra 3 min 48 miles till destinationen vi gör 25 efter att Uber tar sin nedskärningsfaktor i gas, olja, miles (slitage) , etc). Även på vägen tillbaka kan vi inte hämta någon i NY så troligtvis tittar vi på döda mil ingen returresa + 28.00 flygplatsavgift och vägtullar eller en längre rutt (bortkastad tid). Vägtullarna betalas med pax på väg till destinationen men vi måste betala våra egna vägtullar på väg tillbaka.

Förväntar jag mig tips? Om jag var taxichaufför som laddade mycket högre biljettpriser, inte använde min bil, inte betalade för underhåll, inget slitage på mitt personliga fordon, inte betalade för bensin (vissa taxibolag betalar för bensin, vissa förare betalar en procentsats för en taxichaufför kanske vet om detta mer än jag). Naturligtvis förväntar jag mig ett tips eftersom taxichaufförer nästan alltid fick minst 20% tips. Det var / är känt att du tipsar en taxichaufför. Jag använde aldrig en hytt i mitt liv förrän jag var 47 år gammal, min familj och mina vänner använde aldrig en hytt men jag visste att tipsa den enheten. Som Uber- eller Lyft-förare förväntar jag mig tips? Jag fick höra att folk som tog Lyft tippade mer. Jag har bara 25 åkattraktioner med dem, men i de 25 åkattraktionerna har 4 tippat (.50, $ 2, $ 5, $ 10). Med Uber har jag 1847 åkattraktioner folk har tipsat mig $ 1.00 till $ 101.00. Förhållandet mellan dumper på Uber jämfört med Lyft är mycket högre. Majoriteten av människor tipsar inte. Även om jag har sett en ökning av tippningen sedan nyåret men jag kör också i ett annat område nu.

Nej, jag förväntar mig inte tips eftersom jag inte anses vara en taxichaufför så av någon anledning känner folk att de inte behöver tipsa.

När jag får ett tips 2.00 eller 20.00 är det MYCKET UPPMÄRKT Ja, det skulle vara fantastiskt om alla tippade speciellt från de pax som du går ur din väg för. Stoppar, väntar 5 till 10 minuter för att de ska komma ut till din bil, ladda och lossa matvaror eller bagage, vara berusade och motbjudande och inte slänga dig ur vår bil även om du förtjänar det, stå ut med motbjudande, oförskämd, respektlös pax, etc ... Om en förare tar dig hem säkert utan att gå vilse, bilen är ren och luktar bra, föraren är artig, respektfull, föraren gör något extra, var snäll och var en anständig människa och tipsa den föraren. Vårt enda jobb är att hämta dig, lämna dig säkert, vara trevlig och trevlig. Utöver det är det extra. Om du behöver mer än så hyra en limousintjänst. Du får billiga priser från Uber och Lyft. DU VET DETTA. De kan erbjuda dig BILLIGA AVGIFTER eftersom förare ådrar sig alla kostnader och underhåll, inte paxen inte företaget. Uber och Lyft utvecklade en app som bara ansluter förare med förare men ändå får förare betalda skitlöner. Jag vet att någon kommer att kommentera "om du inte tjänar pengar varför kör du". Vi tjänar pengar efter att ha arbetat långa timmar men det är inte mycket. Viktigare att vissa av oss behöver flexibilitet, andra behöver ett pt-jobb, och hos vissa människor lever detta typ av jobb passar in i deras liv just nu oavsett skäl. Ibland tar du ett lönesänkande eller lägre betalande jobb eftersom du vid den tiden i ditt liv kanske inte har något val.

Slutligt svar

Nej, jag har lärt mig att inte ha förväntningar på tips. När jag får tips är det uppskattat. Det finns dock vissa förare som förväntar sig dem, kommer att be om dem, kommer att göra subtila eller inte så subtila kommentarer om tippning, har skyltar upp och tippa burkar i sin bil. Jag är personligen inte överens med dem eller använder dem och känner till andra förare som känner på samma sätt. Vissa svär vid dem. Så gissa det är upp till varje förare.

Lämna en kommentar