Förvärvade Will sitt fotografiska minne i Good Will Hunting genom att läsa mycket, eller var det en naturlig gåva?

Will säger det bäst själv:

”Kommer: Okej, när du tittar på ett piano ser du Mozart, eller hur?

Skylar: Jag ser "" ätpinnar. "

Will: Beethoven, okej. Han tittade på ett piano och det var bara vettigt för honom. Han kunde bara spela.

Skylar: Så vad säger du? Spelar du piano?

Will: Nej, inte en slicka. Jag menar, jag tittar på ett piano, jag ser en massa tangenter, tre pedaler och en låda med trä. Men Beethoven, Mozart, de såg det, de kunde bara spela. Jag kunde inte måla en bild för dig, jag kan antagligen inte slå bollen ur Fenway och jag kan inte spela piano.

Skylar: Men du kan göra mitt o-chem-papper på under en timme.

Will: Rätt. Jag menar när det kom till sådant ... Jag kunde alltid bara spela. ”

Förekomsten av "fotografiskt minne" i sig diskuteras fortfarande, men det kan inte förnekas att det finns människor som Will som är födda med en naturlig kognitiv förmåga som en majoritet av befolkningen inte har.

Här är den andra saken: Will bränner upp sina färdigheter genom att läsa böcker som intresserar honom, till exempel läroböcker om kemi. Du kan också förbättra din hjärna genom att läsa saker du kan lära dig av.

Men Wills talang beror till stor del på naturlig förmåga, och hans läsning driver det.

Lämna en kommentar