Fotografering: Hur tar du abstrakta bilder av objekt?

När du frågar så svarar jag så gott jag kan. Abstrakt per definition är när tittaren inte kan känna igen motivet. Men det är inte allt och det handlar inte bara om att fotografera något som helt enkelt är ”skräp” som föreslogs i ett annat svar. För ME-sopor är när man gör exakt samma sak som vad alla andra gör och sedan försöker rättfärdiga sin bild genom Nit-Picking och jag tycker att min Canon är lite bättre precis vid kanterna än vad som helst och så min $ 3,000.00 linsen är lika bra som din 4,000.00 XNUMX dollar lins i alla fall och för mig är det sant skräp.

Abstrakt skapar ett tilltalande arrangemang av ljus och färg och form och linjer inom en ram. Det är tänkt att vara avkopplande och lugnande att observera. Det finns lite färgteori involverat i valet av färger som kommer att smälta ihop och en del abstraktion kan göras där det finns lämpliga ytor för att ge en tilltalande konsistens.

Abstraktion skiljer sig från saker som att skjuta "Rusty Corrugated Iron" vilket är bra men kan kännas igen för vad det är och även om det gör en fin bild är det inte abstrakt.

Det finns också konsten att avsiktlig kamerarörelse, som väl är vad den säger och så att man kan montera ett neutralt densitetsfilter framför linsen och använda en lång slutartid och rulla kameran när slutaren öppnas och ibland fungerar den. Det finns gott om saker online om ICM om du vill google det.

Mitt favoritspel för bilder utan motiv är att skjuta Ocean Waves med ett N / D-filter och en lång slutartid eller ska jag säga skjuta bakom brytarna och få det rullande vattnet men du får idén eftersom jag kunde skjuta det där allt dag lång.

Vissa brukade sätta en gel eller vaselin i linsen på något sätt men jag rekommenderar inte det förutom att säga prova på din risk. Jag skulle prova en dab på ett U / V-filter kanske men inte på mitt främre del av linsen. Då kan du till exempel få ett intressant skott av en bädd av rosor.

Lämna en kommentar