Fotografering: Vad är en ”riktig” fotograf?Artboard

Jag har besökt den här webbplatsen en eller två gånger tidigare, och jag krymper allvarligt när jag tittar på de flesta bilderna. Jag erkänner också att jag tycker att vissa av bildtexterna är roliga, om än på någon annans bekostnad.

Och det är problemet.

Du är inte en fotograf - exponera fauxtografer sedan 2011

Många av dessa människor försöker inte vara riktiga fotografer. De har roligt och släpper loss några allvarligt konstiga och intressanta idéer. Andra blir bara blöta och vill gärna förbättra.

Ja, bilderna på den webbplatsen är oftast ganska dåliga.

När jag ser tillbaka på min allra första fotografering / Photoshop-försök, de är också ganska dåliga.

Jag reserverar uttalanden som "Du kan inte köpa talang" (webbplatsens tagline), för arroganta individer som inte har något att vara krånglig om. Förtroende är bra, men du behöver inte vara en kuk för alla andra som fortfarande vandrar sig uppåt.

Några av dessa bilder på Du är inte fotograf kunde mycket väl ha varit representativt för mina tidiga ansträngningar, för vi börjar alla i början.


Så vad är en riktig fotograf?

Någon med en passion för att fånga bilder och idéer.
Någon som älskar att undervisa och hjälpa andra.
Någon som vårdar sina egna kreativa instinkter.

Din definition kan vara annorlunda.

Lämna en kommentar