Fotografering: Vilken typ av kamera är bra för att ta bilder av fåglar medan du tittar på fåglar? Skulle min iPhone 7 Plus vara tillräcklig att använda?

Du kanske inte blir så förvånad över det här svaret ...

Ibland…

Tyvärr, men valet av kameror att använda när du tittar på fåglar beror helt på vilken typ av fåglar du tittar på och försöker fånga på film. Om fåglarna vilar, eller är något orörliga, och de är inom 30 fot från din position, kan en mobiltelefonskamera ge några fina bilder ...

Dessa två togs med min iPhone X.

Den kvinnliga Rose-Breasted Grosbeak och Red-Shouldered Hawk redigerades med de verktyg som följde med kameran. Ingen annan app användes. Bilderna är acceptabla, men de visar viss pixelering (tänk tidiga videospel).

Nästa bilder togs med en digitalkamera utrustad med ett 80–200 mm zoomobjektiv.

Båda bilderna som tagits med kameran beskärs och ändras. De förbättrades inte på något annat sätt ...

2 av de 4 bilderna här är tryckta, inramade och hänger på min vägg. Jag är ganska säker på att du kan gissa vilka två.

De flesta av de fåglar jag brukar titta på är inte så nära mig (sångfåglar, strandfåglar, rovfåglar) och de stannar sällan på en plats tillräckligt länge för att filma. Dessutom, om de är tillräckligt nära för en telefonbild blir de rädda när människor vandrar in i sikten.

När jag använder min digitalkamera stänger jag av autofokus. Fåglarna kan skrämma när kamerans infraröda fokus eller ljudfokussystem studsar av dem.

En bra digitalkamera med 80–200 mm zoom är mitt val för mina fågelskådningsbilder. De kan köpas till ungefär det pris som din iPhone 7 ...

Hoppas det här hjälper…

Lämna en kommentar