Från någon som var professionell fotograf innan digitalkameror, hur har digital fotografering förändrat fotograferingsbranschen?

Jag var bara en hobbyist på filmens dagar men jag kommer att dela mina tankar ändå.

Under en kort period hade jag en sovrumstudio med lite svart bakgrundspapper, Norman-pack med fyra huvuden, ljusmätare, och det handlar om det.

Jag visste inte mycket om belysning och jag var aldrig säker på om mitt nästa skott skulle bli en hit eller en miss. Det var dyrare att experimentera och det tog längre tid att se mina resultat. En timmes fotoplatser blev mina bästa bästa vänner, och jag är ganska säker killarna som utvecklade min film gjorde extra kopior av mina flickväns foton att lägga till sina växande samlingar. Min mörkerrumsupplevelse var mycket minimal.

Det mesta av min utbildning kom från faktiska böcker.

Jag höll den lokala kamerabutiken så högt uppskattad. Jag skulle gå in för att köpa lite film, böcker, få mina foton utvecklade och kanske ställa en fråga eller två. Han var glad att prata. En dag, när han tittade igenom några av de bilder jag tagit, förmanade han: ”Skjut inte människor horisontellt. Människor är vertikala inte horisontella! ” Lärdom. Skulle du inte veta, det horisontella huvudskottet / porträttet har blivit acceptabelt och populärt idag. Jag gillar det fortfarande!

Arbetande fotografer verkade så elit tillbaka under filmens dagar. Kamerabutiker var magiska platser och att sätta in fotograferingar var en större affär.

Det var riktigt bra att hålla ett tryck i händerna. Är fortfarande.

Min verkliga resa mot att bli en professionell fotograf började omkring 2004, när DSLR: n blev billigare. Realtidsresultat var nu möjliga och jag var fri att experimentera utan gränser. Jag blev bättre, snabbare, liksom många andra fotografer som började.

Dagens fotografi är mycket annorlunda än den jag minns. Neighborhood studios är en sällsynthet och de har ersatts av mallstudior med amatörfotografer vid rodret. Telefonböcker och anslagstavlor har tagit baksätet till webbplatser och sociala medieplattformar.

Alla på Instagram är antingen landskaps- eller porträttfotograf. Om du lägger in det i din profil, måste det göra det sant, eller hur? Social media popularitet har blivit en ny måttbarometer för framgång.

Jag tror att dagens talang är yngre, fräschare och ganska tråkig.

Det tas mycket fler bilder och de flesta av oss bär någon form av kamera vart vi än går.

Kunder har olika förväntningar och önskemål. Kan du ta bort trädet och ändra färg på skjortan till blå? Kan du fixa tänderna? Kan du ta bort rynkorna på hennes klänning?

Digital retuschering. En ny bransch är född.

Åh, vill du att dina bilder ska se ut som fotograf Annie de Henri Avedon? Klicka här för att köpa dessa Lightroom-förinställningar!

Vi kan överföra bilder till alla delar av världen för leverans, efterbehandling och publicering på några minuter.

Jag kan hyra dyra linser efter behov och få dem levererade till min dörr.

Vissa fotografer jag känner, inklusive mig själv, har blivit hybrider. DSLRs hjälpte till att producera videoproduktion till massorna och jag blir ofta ombedd att spela in både stillbilder och video.

Jag älskar den digitala tidsåldern och den enorma talang som den hjälpte till.

Det är sant att landskapet har blivit utspätt och mer konkurrenskraftigt. men det är vad det är. Jag såg en fotograf som annonserade headshots för $ 25!

Men jag är glad där jag är. Det här är en fantastisk tid för teknik och tillväxt inom fotografering och jag är nyfiken på att se vad framtiden innebär.

.

Tack för A2A!

.

Lämna en kommentar