Har du någonsin bevittnat en invändning vid ett bröllop?

Bara en…

Mitt andra år på college arbetade jag deltid som ”bröllopsplaneringsassistent” (läs: flunkig) och var alltid till hands vid bröllopet.

Lily och Matt var collegevänner till min chef Alyssa, och planeringen av deras bröllop gick smidigt nog, med bara ett litet problem ...

... Mattts mor, Shannon.

Uppenbarligen ogillade hon Lily av någon oförklarlig anledning, men väntade tills deras engagemang för att "uttrycka sin oro". Hon ringde Alyssa och krävde att få veta vilka bröllopsbeslut som hade tagits hittills och försökte tvinga fram sina egna förslag. När det oundvikligen inte fungerade skulle hon tillgripa personliga attacker - i grund och botten skräppratande Lily som hon kunde.

Det var vanligtvis små små jabs- “Åh, du vet att hon gjorde det här ... vet du vad hon sa till mig en gång ... hörde du att hon brukade ... ”

Du får idén. Det var klassisk osäker svärmor kan inte hantera sin dyrbara son att gifta sig och lämna henne för den tjejen.

Förutom de irriterande telefonsamtalen hade vi själva aldrig ett riktigt problem med henne; hon var mestadels en bakgrundsirritation. Eftersom jag bara var deltid och bara kom in vid behov fick jag aldrig alla detaljer förrän bröllopet.

Det visades på Lilys ansikte på hennes bröllopsdag. Shannon hade sparat sina riktiga attacker för Lily - KONSTANT tjat och nål, plockat slagsmål, förolämpat allt hon gjorde, allt medan hon tvingade sig in i planeringsmöten, klädsel (jag kan bara föreställa mig), konsultationer, hon var en freakin 'albatross. Varje gång Lily försökte stå upp mot henne, sprang Shannon till Matt och klagade på att hon var avsiktligt uteslutna utan anledning, och vad hade hon gjort fel? Matt måste ha gett henne, men jag tänkte att jag inte borde fråga om det.

Lily såg upprörd och lite häftig ut. Det var mitt jobb att i huvudsak bevaka brudrummet för att förhindra att Shannon bargade in. Hon dök upp i en vit klänning, för det gjorde hon självklart. Hon försökte locka, hon försökte kräva, men mirakulöst höjde inte rösten mot mig. Hon gick iväg och in i kapellet väldigt lugnt, och i efterhand borde det ha varit det ögonblick jag insåg att vi hade något att brygga.

Bröllopet börjar, kapelldörrarna stängs och Alyssa och jag står i det bakre hörnet, som vi alltid gjorde. Du kunde inte ha förstådd mängden sida-öga mot Shannon i det rummet. Till och med pastorn ...

Hon dök inte bara upp som en krämpuff efter klimakteriet.

Alyssa såg Shannon som en hök. Du kan gissa varför.

"Om någon kan visa bara orsaken till varför dessa två personer inte bör lagligen förenas ..."

"JA, JAG FÖRMÅL."

"I helvete heller", Alyssa väsar under andan. Men innan någon verkligen kan reagera, piskar Lily runt, beundransvärt lugnt,

”Håll käften, Shannon. ”

Shannon kunde inte acceptera detta. “Vad gjorde du just-”

Men hon blev avbruten.

För att Lily kastade sin bukett mot henne.

Kolla de längsta 5-10 sekunderna i människans historia.

Ingen visste vad jag skulle göra, och jag svära Jag såg den pastorn smira en stund.

Slutligen går Shannon upp och marscherar nerför gången. Hon tittade tillbaka en gång och förväntade sig tydligt att folk skulle springa efter henne, men ingen gjorde det. Inte ens hennes man. Alyssa följde henne ut, men bara för att se till att hon inte gick in igen.

Bröllopet gick ganska smidigt efteråt. Shannon hade lämnat lokalerna, och även om ingen visste det var i helvete hon var, försökte hon chockerande inte krascha mottagningen.

Lily och Matt är fortfarande gift och har en årig son. När han föddes började Matt pressa för att "försiktigt" tillåta Shannon att komma tillbaka till sina liv för att känna sitt barnbarn. Lily gav sig långsamt, för tydligen hade Shannon ”förändrats”.

Jag har inte pratat med Alyssa på några år, så jag vet inte hur sant det egentligen är ...

Lämna en kommentar