Har du någonsin missat ett fantastiskt ögonblick, för att du var för upptagen med att fotografera något annat?

A2A.

Detta är en klassisk fälla och en som jag i allmänhet försöker undvika. Vad som kommer först i minnet är en instans där jag missade inte ett fantastiskt ögonblick eftersom jag var för upptagen med att ta en bra bild.

Jag var i Alaska och försökte ta bilder av aurora borealis och aurora blossade superljus och dansade och vridde sig som en levande ström av ljus ... MEN jag hade mycket problem med att få min kamera / lins att fokusera på oändligheten ordentligt (Jag hade till och med förfokuserat min lins tidigare på dagen, markerat den faktiska positionen på min lins eftersom ibland fabriksinställningen inte är korrekt). Efter några minuter med att fisa med min kamera och bli riktigt frustrerad (jag menar att jag tillbringade veckor på att undersöka och förbereda mig för den här resan) bestämde jag mig för att ge upp och njuta av ögonblicket istället för att oroa mig för om jag tog bra bilder eller inte. Det var några ögonblick där norrskenet förändrades från grönt till rosa och tycktes komma lägre till marken som precis över träden ... sedan krusade det på ett sådant sätt att det såg ut som en miljon rosa fåglar flög över huvudet. Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket.

Jag fick en eller två bilder som var ok, men kom inte precis tillbaka med ett "fantastiskt skott" som jag själv gjorde.

Min guide var dock en expert aurorafotograf och tog några underbara porträtt av mig och mina vänner som är en anständig tröst (som de flesta fotografientusiaster, att ta fotot själv ger det mycket mer "mening").

Det slutade med att jag bara kastade alla dåliga bilder tillsammans till en timelapse-video som inte riktigt uppfyllde mina personliga kvalitetsstandarder, men det är okej för upplevelsen var viktigare än "souvenirerna".

https://goo.gl/photos/qAZ6Ni4icCuTeRzG7

Upplevelsen av att titta på en ljus aurora skiljer sig lite från bilderna eller till och med timelapse-videor. Det är ofta (men inte alltid) svagare och mindre färgstarkt än på foto. Jag nämner att det vrider sig och dansar som en levande sak ... det är väldigt ... imponerande och ödmjukande, nästan andligt. Det närmaste jag kan hitta är den här videon gjord av min guide och fanatiska aurorafotograf Ronn Murray (om du någonsin är i Fairbanks, AK, rekommenderar jag honom starkt):

Lämna en kommentar