Har du något emot om jag ser ett foto av dig?

Jag bryr mig ... kinda: D .. men det är okej, jag kommer att vara generös för dagen.

"Titta på det där! Vad är din makt? ”.

Ledsen om det skrämmer dig, men de är mer än -15D vardera.

Jag älskar dessa kraftringar! Den enda svårigheten jag står inför som en hög myopisk är att hitta dem glasögon efter att jag har placerat dem någonstans i bråttom>.

Kan jag gå min dag utan glasögon? Visst, jag kan.

Jag kan till och med köra ... men det gör jag inte. Jag är en ansvarsfull medborgare. Hur frågar du? ja, det finns denna allmänna tro att när du saknar något är du välsignad med någon annan skicklighet för att motverka det. För mig är det starka observationsförmåga och intuition. Jag kan till och med vara runt dig utan ett visuellt hjälpmedel och fortfarande agera och göra saker normalt ... du skulle inte ens veta. Självklart skulle det vara snäll om du frågade mig att läsa något: s

Hoppas du upplevt upplysning efter att ha tittat på min KRAFTFULL ögon.

Redigera: Trevligt att veta att det finns många fler som jag: D. Jag är anonym eftersom jag föredrar integritet och brukar inte lägga upp mitt foto på internet.

En rolig incident från min tonåring: Under bussresor över natten hade jag inga glasögon eller linser. En gång hände det att vi var tvungna att gå ett stycke för att komma till autostand och jag gick med min fars hand. Det var ett dåligt upplyst område och jag hamnade i en 3Ft hög sten TT ...

Varje kropp var som ... ". Vad är det för fel med det här barnet? hon verkar inte full eller sömnig! ”. Det var ärligt talat pinsamt. Jag kunde bara höra dem och inte se deras ansikten (eftersom jag är ganska blind utan glasögon, det också i mörkret) kunde jag ignorera dem. : D

Irriterande tider som barn: För min första ögonkontroll togs jag till ett stort sjukhus. Det var den här hektiska hallen där patientens vårdnadshavare satt på ena sidan, och på andra sidan fick patienterna läsa ögondiagrammet. Sjuksköterskorna där var ärligt talat de mest moroniska arter jag någonsin har stött på. En av dem började skrika på mig för att jag inte hade läst upp från diagrammet. Och den blyga 7 år gamla jag ropade i mitt huvud, "JAG KAN INTE LÄSA FÖR JAG KAN INTE SE!".

Hennes djärvhet slutade inte där. Den här skriken ropade på hennes vänner och hånade över min hjälplöshet. ”Hon kan inte ens läsa det! hur dumt .. ”. De fortsatte att skicka kritiska kommentarer hela tiden jag var där.

Jag har bara hållit tyst. Och vi träffade läkaren senare ... som sa att jag skulle ha glasögon hela mitt liv. Jag blev verkligen rörd den dagen. Inte av det faktum att jag skulle behöva bära glasögon till min sista andedräkt ... utan av den stora bristen på empati hos dessa sjuksköterskor.

Det här avsnittet hade en så stark inverkan på mig att jag aldrig gick för en kontroll igen fram till tre hela år senare när mina lärare klagade till min pappa över min oförmåga att läsa från svarta tavlan även från 3 meters avstånd.

Vid denna tid hade min makt fördubblats. Och för att avsluta min elände fick pappa mig kontaktlinser: D Livet tog en smidigare väg sedan dess och ett STOR punkt för mobbningen som jag hade utstått i 3 långa år!

Rolig händelse på senare tid: Nu när jag är i 20-talet är mitt recept ganska stabilt. Inga fler tråkiga kontroller tänkte jag. Men heyy !!! livet är fullt av överraskningar.

Jag vaknade till en blind fläck i ett av mina ögon en dag. Och det var ett nytt sjukhus den här gången. Så den grundläggande kartläsningen inleddes. Jag var ensam i laboratoriet med en sjuksköterska och den hemska upplevelsen från 15 år sedan spelades upp i mitt huvud. Jag visste exakt vad som skulle hända. Som jag sa tidigare beter jag mig helt normalt även när jag saknar glasögon. Så sjuksköterskan hade ingen aning om hur dålig min vision var ... Hon justerade min plats och bad mig artigt att läsa diagrammet.

Jag: "Jag kan inte se .."

Sjuksköterska: "Försök bara ... åtminstone några rader .."

Jag: "Jag skulle inte ens veta var jag skulle läsa ifall om du inte hade slagit på diagrammets bakgrundsbelysning."

Hon: "Åh, jag är ledsen ..."

Jag: "Här är mina glasögon"

Hon blev freaked ut. Jag kunde ta reda på hennes röst .. men hon talade inget onödigt och uppförde sig bara normalt. Jag älskade hennes professionalism. Och kändes också bra för att tala för mig själv ^ _ ^

Historiens moral: Acceptera dig själv.

Lämna en kommentar