Har jag fel när jag bad min bror att inte ta med sin man till mitt bröllop på grund av min fästmanns homofoba familj?

Det här är min åsikt. Så den som känner sig benägen av helvetes nyfikenhet av arrogans att attackera mig avstår från det.

Homosexuellt beteende är en syndig handling för många, och det är fel att kalla andra som avvisar det homofobiskt. Det är helt enkelt en persons avvisning av vad de känner i sina hjärtan är en korruption av naturen och en korruption av deras andlighet.

Med detta sagt är det mycket viktigt att komma ihåg att om du älskar Gud och din nästa som dig själv kommer du också att älska homosexuella. Detta betyder inte att du måste älska vad de gör eller tolererar det de gör sexuellt. Jag tror att vi alla har synder oavsett vad vi tror eller hur, själviska vi är. Kommer du ihåg skådespelaren som spelade Perry Mason? Raymond Burr. Han var först gift med en kvinna och senare skildes och gav i sin testamente sin homosexuella partner. Saken är den här mannen trots att han var homosexuell i sitt sexuella beteende, (i rättvisan kan han ha varit bisexuell) var han en riktigt bra man genom att försöka hjälpa andra, särskilt föräldralösa barn. Han älskade sina föräldrar och var hängiven till dem. Jag tolererar inte homosexuellt beteende för att det avvisar mig, men jag kommer att älska mina andra mänskliga män, inklusive homosexuella bara för att deras kamp är väldigt verklig. De kämpar mot det onda precis som vi gör. De är inte mer onda än vi! Att säga det skulle vara som att bedöma dem för en splittring i deras ögon medan vi har en stock som blockerar vår egen. För många är det synd. För andra kan det vara synden de kämpar med eller brottas med, men vad de än gör ger det Gud att leda dem. Jag skulle hellre älska homosexuella än att hata dem bara för att hat har sitt ursprung i helvetet. Målet är att skilja oss från helvetet. Jag föredrar att se dem som vanliga människor som lider på alla sätt som alla gör. Vissa gör fantastiska prestationer, och du vet att du gläder dig när de är kärleksfulla och snälla och hjälpsamma och ingen tänker på de andra saker som avvisar dig.

Min man sprang till USA: s senat 2008 från North Carolina. Under den tiden fick han frågor om detta och missförstods ofta. Då försökte jag förstå vad jag senare gjorde om homosexuellt äktenskap. Han sa, "Ingen bör förnekas att ha en familj." Detta innebar att vi alla behöver varandra. Om du inte bjuder in en familjemedlem bara för att andra blir obehagliga att ha dem där, är det verkligen en sorglig situation. Jag förstår. Jag är kristen, men jag ska inte hata någon eller döma dem. Deras synder är mellan dem och Gud. En kvinna kom fram till mig en gång och sa att jag inte borde bära ett krucifiks. Jag vred på den och innan jag gjorde det sa jag: ”Denna sida visar vår Herre i mänsklig form död för våra synder på korset. Baksidan av den visar att han uppstod från de döda. ” Hon verkade övertygad. Om jag hade stått där och argumenterat med henne skulle jag ha bjudit in hennes demoner att slåss med mig, och för att slåss med henne skulle jag behöva släppa loss demoner som gömde sig i mig som jag föredrar att fortsätta utnyttjas av godhet, sanning och förståelse Gud har inom mig. Vi har alla himmel och helvete inom oss och i många former. Jag behöver inte instämma eller inte hålla med att utöva homosexuella. Men som kristen kommer jag att älska dem, skydda dem från skada och försvara godhet, sanning och förståelse de också har. Att attackera dem skulle vara fel. Din svåger kan vara homosexuell, men han är förmodligen många saker som är goda och värda himlen. Vi kan inte döma. Vi kan vara fordon av kärlek, sanning, godhet, förståelse. På detta sätt är vi himmelens instrument, men om vi för in hat i våra sociala, religiösa och familjära kretsar har vi öppnat helvetets dörrar till oss.

Eftersom jag verkligen förstår, låt mig erbjuda en lösning. Kör familjen gången horisontellt med de två första bänkarna. Isolera inte åt sidan. I receptionen har du namnskort vid familjebord som kan innehålla faddrar. Placera din bror antingen vid samma bord med sin partner eller vid en separat. Din bröllopsdag handlar om din fest. Det handlar inte om din bror eller hans partner. Folk kommer att förstå detta. Det är därför de deltar. Motivet är kärlek, eller hur? Om någon du tror kommer att känna dig obekväm, håll dem vid bord där de är fokuserade på bruden och brudgummen eller på andra vid bordet. Detta är en strategi. Du kommer inte att förändra andras djupa övertygelser. Du kan hjälpa dem senare att förstå vad kärlek betyder, och kärlek betyder inte hat eller intolerans mot andras närvaro.

När jag växte upp var min kyrkliga ungdomsledare en homosexuell. Han hade ingen pojkvän, men han var inte hemlig om det. Jag kommer ihåg att jag bara såg honom som rådgivaren som lärde mig hur jag tjuvjagade ägg och inte blev arg när jag spillde två dussin trasiga ägg från en skål över hela bordet. Han sprang helt enkelt till affären och köpte mer. Han var just den personen, min ungdomsrådgivare, men min mamma älskade honom som hennes nära vän och förtroende. Han sjöng i kören, arbetade hårt och åh, jag minns bara att han dansade med mig när jag visade honom en av mina tidningar som hade en artikel om danssteg. Hatade jag honom? Nej? Gjorde han mig obekväm? Nej. Han var bara där. Han lärde mig att göra nötköttstroganof, och även om det var utmärkt blev jag fortfarande vegetarian som vuxen. Tror du att han skulle känna sig obekväm runt mig nu för att jag inte äter rött kött? Hmm. Jag tror inte det. Vi är alla själar i en kropp vi kämpar med. Något om våra jordiska kroppar är bara jordiska. Andra saker är andliga, och när vi tillåter Gud att göra sitt arbete, ger vi dessa frustrationer till honom. Vi ger honom ansvaret.

Jag är ledsen att du måste ta itu med detta, men när du har gjort vad du än gör, lev ditt liv och låt andra också leva sina egna liv.

Lämna en kommentar