Hur används Photoshop för att göra bilder ljusare?

Originalfråga: Hur används Photoshop för att göra bilder ljusare?

Även om frågan inte är klar kommer jag att försöka svara på den. Ljusstyrka kan indikera många saker.

  1. Ljusare foto som är under exponerat och det finns totalt mörker
  2. Ljusna upp ett foto där detaljer är dolda i en skugga.
  3. Tråkigt färgat foto på grund av att kamerans egenskaper inte är korrekt inställda i vilka färger som ska tas upp.

Det finns ingen enda metod för att lysa upp en bild. beroende på bilden måste du använda ett eller flera kommandon

Exempelvis 1: Nu tar jag ett tråkigt färgat foto (nämns i nr 3).

Du kan se att nästan allt är grått. Men faktiskt finns det några färger gömda på bilden. För att få fram dessa färger och lysa upp bilden har jag skapat flera justeringslager och använt äntligen några verktyg.

Jag visar nedan de steg som jag har tagit för att lysa upp bilden. Det här är bilderna efter varje steg.

Förklaring till ovanstående bild:

  1. Originalbild
  2. Efter att ha applicerat skuggor och höga ljus (jag har kopierat originalskiktet till ett annat lager). Jag var tvungen att göra detta, eftersom nivåskikt och ljusstyrka och kontrastlager inte gör bilden för ljus som över exponerad.
  3. Efter att du har skapat nivåskikt. Nu har mörkret kommit ner
  4. Efter att ha skapat ljus- och kontrastlager. Det är nu ljusare men färgerna kommer inte fram.
  5. Använda dodge- och svampverktyg: Varhelst det finns skum i vattnet målade jag med dodge-verktyg för att göra det vitare (inställt på mellantoner). Varhelst det finns himmel och vatten målade jag med svampverktyg (mättad)

Det här är inställningarna:

Detta är före och efter foto:

Exempel 2: Här är bilden mörk eftersom de flesta detaljer är dolda i en skugga. Nu får du se hur jag tog bort skuggor och gjorde lite färgkorrigering. Jag har tagit detta från mitt eget svar Vijaya Lakshmis svar på Vilka är några fem minuters knep som jag kan lära mig för att förbättra mina fotogallerikunskaper?

Detta är originalfoto som togs 2006 i USA. Han är min make. Det är ett dumt foto som jag klickade på. Någon del av huvudet inte täckt i foto. Men jag vill förbättra vad som helst där på det fotot.

Detta är originalfoto:

I första steget tog jag bort skuggor. För detta använder vi kommandobilden> justeringar> skuggor och höjdpunkter.

Detta är dialogrutan för skuggor och höjdpunkter.

Du kan se att jag flyttade skjutreglaget till 100% skuggor och 50% höjdpunkter. (du måste göra lite experiment för att få rätt ton. Efter att jag tagit bort skuggor får jag den här bilden:

Nu avlägsnas skuggor från hans ansikte, men det finns en grön färg som råder över hela bilden. Det kallas "färggjutning". För att ta bort den färggjutningen använder jag kommandot levels. Bild> justeringar> nivåer.

Se dialogrutan:

Du kan se från ovanstående bild att jag har valt grön kanal från listrutan och flyttat mittreglaget upp till 0.83 när allt grönt från ansiktet har gått. Sedan valde jag blå kanal och flyttade mittreglaget upp till 0.80. Så det här är bilden efter att ha tagit bort färgbeslag.

För att ta bort det tråkiga utseendet från fotot duplicerade jag originallagret och ändrade blandningsläget till 'Mjukt ljus' och minskade opaciteten till 50%

Så sista före och efter bilden är här.

Alla bilder förvandlas på mindre än fem minuter vardera.

Lämna en kommentar