Hur är det att fotografera modeller?

Hur är det att fotografera modeller?

.

jag gillar vad Daniel Haffner hade att säga.

Vissa modeller gillar verkligen att interagera och delta i fotograferingen eller konceptet, andra är innehåll som vi kallar ”klädhängare”, som vi kan forma till vad vi behöver som fotografer.

De flesta bra modeller är en blandning av båda. De är öppna för att prova smink och garderobutseende och litar på fotografen och hans / hennes team.

Om modellen till slut hyrs av en klient eller fotografen, har de inte mycket att säga till om det slutliga resultatet av fotograferingen, men det är alltid trevligt om de också är känslomässigt ombord.

Förra veckan fick jag en skådespelare / modell närma mig via Instagram. Hon hade aldrig gjort ett toplöst skott men ville lägga till några topplösa blickar i sin portfölj.

Hennes skott var samma som alla andra, förutom att hon var delvis klädd. Vi arbetade med vinklar, några olika belysningsuppställningar och sköt ute på taket. Även om det var hennes första gång var hon bekväm och jag skulle vilja tro att jag hade en hand i den komforten. Hon berättade att hon kände sig väldigt bekväm under fotograferingen.

Med manliga modeller är det mestadels detsamma. Om modellen inte är bekväm kommer den att visa sig. Det är av yttersta vikt att försöka skapa en bra skjutatmosfär.

Hur är det? Det är mycket givande och roligt. Att få någon att se bra ut är en konst som går långt utöver de tekniska aspekterna av en shoot. När någon säger att de aldrig har sett sig fångade på det sätt du fotograferat dem är det en trevlig känsla.

En typisk en-mot-en-shoot med en kvinnlig modell går ungefär så här.

 • Musik spelas, så modellen går inte in i ett tyst rum. Dessutom har jag redan varit där en timme tidigt (helst) så musiken är på i alla fall medan jag tittar på några inspirerande bilder för inspelningen.
 • Modellen dyker upp och tar några minuter att koppla av och bli bekväm. Jag gör en snabb mental anteckning om hennes hudfärg. Förhoppningsvis ser hon personligen ut som på referensbilderna som jag samlade eller bad om.
 • Förfriskningar och snacks erbjuds. Jag håller veganska barer till hands för alla fall.
 • De tappar sina kläder på soffan och ber mig gå igenom dem. Det är allt från toppar, kjolar, byxor, shorts, leggings, till behåar och trosor.
 • De räcker upp eller gör smink och hår. Jag kan ha en makeupartist på set också (ok inte en-mot-en längre, men fortfarande en liten shoot)
 • Medan de sitter i sminkstolen pratar vi, upprepar idéer. Det här är också när jag kanske bryter ut kläderbåten och går till jobbet.
 • Jag satte ihop några garderober som jag gillar. Jag frågar också om det finns något i högen som de absolut vill ha på sig. Under våra fotograferingssamtal har vi redan diskuterat grundläggande idéer om vad vi ska ta med.
 • Jag har redan vår första belysningsinställning i åtanke så jag ställer in snabbt medan de ändras. Ibland släpper de sina kläder precis framför mig och frågar "Har du något emot om jag byter här?", Andra gånger visar jag dem badrummet eller omklädningsområdet. Det är alltid viktigt att inte stirra och ge dem integritet även om de är precis framför dig.
 • Ibland har belysning redan ställts in på förhand. Jag byter ofta mellan tre olika ljusscenarier och vill se till att garderoben passar in i stämningen. Det skulle vara en anledning till att inte ställa in innan inspelningen. Modeller har också gått in och sagt, "Åh, jag vill skjuta på soffan" när jag redan har ställt upp någon annanstans.
 • Jag växlar upp musiken till vad de vill. Om det är en lynnig inställning, kan jag lägga veto på deras musik och sätta på något som passar det humör jag letar efter. För att ingen vill höra D&B när jag försöker skjuta ett glamourporträtt från 1940-talet.
 • Vissa modeller "wow" dig när du ser dem, och andra "wow" dig när de kommer framför kameran. Vissa gör båda. Som Daniel sa i sitt inlägg, oroar du dig mest för att fånga de bästa bilderna, belysningen, atmosfären och har inte mycket tid att tänka på hur het modellen är. Hotness är också överskattad. Jag föredrar känslor.
 • Vi skjuter, går igenom ett par garderobbyten, tänder belysningen, kanske till och med rör oss utomhus, granskar några bilder längs vägen så att modellen kan se vad hon gör. Detta hjälper till att bygga upp hennes självförtroende också.
 • Vi går igenom några lösa poser, och jag kanske ber modellen att spola tillbaka till den tidigare posen med lite förändring. Istället för att säga, "Ditt knä ser så roligt ut", kan jag istället säga, "Ok nu pekar du lite bort från kameran". Försöker bara hålla saker positiva, speciellt om modellen är ny och oerfaren.
 • Om ett garderobfel uppstår ber jag modellen att justera vilken del som helst. När jag först började kommer jag ihåg att jag sköt en modell som gnuggade bröstvårtorna för att få dem att visa sig genom kläderna. Hon gjorde det medan jag justerade några lampor eller en del av setet och jag såg det hela tiden ur hörnet av ögat. Jag kommer ihåg att jag kände mig ganska obekväm men ignorerade det bara. Även efter alla nakna och underkläder jag har tagit blir jag fortfarande blyg ibland.
 • Om vi ​​redan har byggt upp en bra rapport och båda inte kan sluta skratta under hela fotograferingen, så går konversationen söderut (på gott och ont) och du känner att du har varit på en fest och en modell bara har var där.
 • Om det är en lång dag kan vi bryta till lunch. Typisk fotografering med en enda modell är 3–4 timmar, men kan lätt fördubblas om du gör något detaljerat smink / hårutseende.
 • Jag har dem att underteckna en modellversion medan vi båda packar upp våra saker.
 • Efter filmen går vi varandra (vid sällsynta tillfällen äter vi en platonisk middag tillsammans).
 • Jag går hem och säkerhetskopierar mina bilder (kanske 600–1200 råfiler), granskar och skickar en snabb retuscherad bild av ett skott som jag gillar om jag har tid.
 • Några dagar senare skickar jag en dropbox-länk till bilder som jag har tagit bort från filmen och ber dem välja hur många bilder vi har gått med på så att jag kan retuschera dem.
 • Allt ovanstående kan gälla när en modell anställer dig, eller om du har gått med på att samarbeta (obetalt) med modellen. Några av mina bästa arbeten har kommit från samarbeten med likasinnade.
 • Om du skjuter för en klient går sakerna ungefär samma sak, om än med fler händer på däck, fler åsikter (för många kockar i köket) och mer på spel. Lägg till makeupartister, frisörer, garderobstylister eller designers, PR, assistenter och flera modeller, så blir det snabbt trångt med en film. Men allt som allt är fotograferingsmodeller en trevlig och givande upplevelse.

.

Lämna en kommentar